Terug naar overzicht

EV Première - BYD Atto 3: elektrische cross-over met premiumambities

Build Your Dreams is nog een nobele onbekende bij ons, maar lang zal dat niet duren. Met de geavanceerde Atto 3 kruist het merk de degens met de Kia Niro EV en misschien zelfs de BMW iX1. 

BYD Atto3: compacte elektrische cross-over

    De Atto 3 is voorzien van de jongste generatie Blade-batterij van het huis die gebruikmaakt van lithium-ijzerfosfaat (LFP)-technologie. Die stelt het zonder kobalt en nikkel en brandgevaar is haast onbestaande. Ze zou ook langer meegaan: 5.000 laadcycli oftewel 1,5 miljoen kilometer volgens BYD.  Een nadeel is wel dat het snellaadvermogen beperkt is tot 88 kW.

    Het interieur oogt wat excentriek, maar de bouw- en materiaalkwaliteit zijn buiten kijf. De megatablet van 15,6 duim lijkt zo uit een Tesla Model 3 overgenomen. Zelfs de graphics hoeven niet onder te doen en bovendien kun je het zowel in horizontale als in verticale richting gebruiken. Naar Apple CarPlay en Android Auto zoek je vergeefs en de enige mogelijke bedieningstaal is vandaag het Engels, maar BYD belooft dat volgend jaar aan de hand van een over-the-air update recht te zetten.

    De prestaties van de Atto3 mogen gezien worden: 150 kW is niet niks en als je het pedaal vloert, zit je in 7,3 seconden aan 100 km/h. Alle mogelijke geavanceerde rijhulpsystemen zijn trouwens standaard. Resultaat: 5 EuroNCAP-sterren. De BYD Atto 3 vinkt dan ook heel wat vakjes aan als leasewagen en vormt een geloofwaardig alternatief.