Terug naar overzicht

EV Première - Hyundai Ioniq 6: stijlvol buitenbeentje met snelwegambities

Hoe maak je een elektrische auto die zich leent tot langeafstandsgebruik? Door een superverzorgde stroomlijn te combineren met een performante batterij en een geavanceerde aandrijving.

    Hyundai durft duidelijk ‘out of the box’ te denken. Getuige de Ioniq 6, bijgenaamd ‘Electrified Streamliner’, een reislimo die niet onopgemerkt voorbijrijdt. Zijn lage neus, markante boogvormige dak- en gordellijn en uitgesproken kofferspoiler zorgen ervoor dat hij de wind bijzonder efficiënt doorklieft. Het tweekleurige koetswerk versterkt de statige uitstraling van deze riante GT.

    Het interieur van de Ioniq 6 is een rustgevende lounge. Het dashboard wordt gedomineerd door een groot glazen paneel met daarin twee displays van 12 duim. De graphics zijn glashelder en de software kan over-the-air worden geüpdatet. Zo is de Ioniq 6 ook in de toekomst steeds mee met zijn tijd en kan hij nieuwe functies aanleren. Voor het ultieme comfort zorgen de optionele Relaxation Seats die je kunt platleggen om even te rusten.

    Prestatiezoekers kunnen terecht bij de potente AWD-versie met dubbele elektromotor, maar als rijbereik een prioriteit is, dan kies je beter voor de versie met enkele motor. Die haalt officieel 614 kilometer als je hem combineert met de grote batterij (77,4 kWh). Opladen kan overigens bliksemsnel dankzij de 800V-technologie. Aan een snellader volstaan amper 18 minuten om de batterijstatus van 10 naar 80 procent te boosten.