Terug naar overzicht

EV Première - Jeep Avenger: trendy elektrische cross-over op Europese leest

Het Amerikaanse 4x4-merk par excellence kan niet anders dan ook aan de stekker gaan in Europa. De Avenger werd speciaal voor onze markt ontwikkeld en wil zijn tanden zetten in het segment dat vandaag gedomineerd wordt door de Hyundai Kona.

    De Avenger is 4,08 meter lang en oogt dan wel stoer, onderhuids is dit een Peugeot e-2008. Doordat het platform en de aandrijforganen van Stellantis komen, moest terreinspecialist Jeep er vrede mee nemen dat enkel de voorwielen worden aangedreven. Daar zullen de meeste kopers allicht niet wakker van liggen: ze dwalen nooit van de gebaande paden af.

    De aandrijving wordt verzekerd door een elektromotor van 115 kW (156 pk). De batterij bevindt zich onder de voorstoelen, de achterbank en de middentunnel, is 54 kWh groot en geeft de baby -Jeep een rijbereik van 400 WLTP-kilometers. Beschik je over driefasige wisselstroom, dan kun je de accu met 11 kW opladen in zo’n 5,5 uur. Aan een gelijkstroomsnellader van minstens 100 kW volstaan 24 minuten om de batterij van 20 tot 80 procent te boosten.

    Het in de breedte uitgewerkte dashboard oogt best origineel met zijn gedeeltelijke afwerking in koetswerkkleur. Het instrumentenpaneel van 10,25 duim is digitaal en kan gepersonaliseerd worden. Centraal prijkt een al even groot aanraakscherm waarmee je zowat alles bedient: media, radio, telefoon, navigatie, airco, voertuiginstellingen, enzovoort.

    De Jeep Avenger wordt initieel enkel aangeboden als ‘full option’ 1st Edition. De eerste exemplaren zouden in het voorjaar van 2023 in de showrooms staan.