Terug naar overzicht

EV Première - Kia Niro EV: elektrische cross-over die van alle markten thuis is

De nieuwe Niro EV verenigt alle elektrische knowhow van Kia in een opvallend jasje. Ook digitaal scheert hij hoge toppen en hij kan zelfs dienstdoen als mobiele stroombron.

    Je zult de nieuwe Kia Niro niet snel verwarren met een andere auto. Terwijl zijn concurrenten een uitgesproken SUV-look aanhangen, houdt hij het midden tussen een hatchback en een cross-over. Dat neemt niet weg dat hij verrassend ruim is vanbinnen. Dankzij de perfecte integratie van de batterij in de vloer kan de koffer een flinke 475 liter slikken.

    Als bestuurder kijk je uit op een groot glazen paneel dat twee displays herbergt: links eentje voor de rij-informatie en rechts eentje voor het infotainment. De schermgraphics zijn kristalhelder en de bediening is net zo gemakkelijk als die van een tablet. Knap is ook de bedieningsstrook voor de klimaatregeling en de hoofdfuncties.

    Met een netto-inhoud van bijna 65 kWh biedt de lithium-ionaccu van de Kia Niro EV een rijbereik van 460 kilometer. Het snellaadvermogen is met 88 kW matig te noemen, maar Kia heeft de laadcurve naar eigen zeggen verbeterd, zodat 41 minuten volstaan om de laadstatus van 10 naar 80 procent te brengen.  

    De elektromotor geeft 150 kW af aan de voorwielen en staat borg voor een vlotte rijbeleving. Interessant is dat je het regeneratievermogen kunt regelen aan de hand van flippers aan het stuurwiel. Ook kun je elektrische apparaten voeden met de stroom in de batterij (Vehicle-2-Load), wat in sommige situaties erg handig blijkt.