Terug naar overzicht

EV Vooruitblik - Mercedes-Benz EQE SUV: digitaal en dynamisch aan de top

De EQE SUV is de zevende EV van Mercedes-Benz en zet zowel in op gebruiksgemak als op rijdynamiek. Hij belooft erg veel binnenruimte met zijn wielbasis van 3.030 mm.

    Van de EQS neemt hij het optionele Hyperscreen over, dat drie in elkaar overlopende displays omvat en in totaal 141 centimeter breed is. Ook het standaard MBUX-infotainmentsysteem is overigens hypermodern en kan ‘over the air’ updates ontvangen.

    Nog een innovatie betreft de tot 10 graden roterende achterwielen. Bij lage snelheden draaien ze naar de buitenkant van de bocht, wat de draaicirkel sterk verkleint. Bij hogere snelheden draaien ze echter mee met de voorwielen om zo de stabiliteit te verhogen. De rijdynamiek zal er enkel maar bij varen.

    Ongeacht de motorversie bevat de batterij netto 90,6 kWh. Mercedes claimt voor de EQE SUV met achterwielaandrijving een maximaal rijbereik van 480 tot 590 kilometer en vermeldt voor de EQE 350 4MATIC een vork van 459 tot 558 kilometer. De 500 moet 460 tot 547 kilometer ver kunnen geraken.

    Snelladen kan met een vermogen tot 170 kW, zodat je 220 kilometer aan actieradius wint in een kwartier tijd. Driefasige wisselstroom laden doe je maximaal met 11 kW, optioneel kan dat verdubbeld worden tot 22 kW. Mercedes-Benz biedt overigens 10 jaar of 250.000 kilometer garantie op de accu – wat meer is dan bij de meeste concurrenten.