Terug naar overzicht

EV Première - Polestar 3: intrigerend technologisch uitstalraam met 600 km rijbereik

Met zijn accu van 111 kWh, een snellaadvermogen van 250 kW en tot 518 pk aan power maakt de Polestar 3 beslist geen onopgemerkte entree. Maar er gaat nog veel meer schuil onder zijn bijzondere koetswerk.

    Deze neef van de nieuwe Volvo EX90 maakt een designstatement. Dertien in een dozijn kun je hem allerminst noemen. Zijn sterke visuele identiteit maakt duidelijk dat dit een cross-over is die bakens verzet. Misschien niet zozeer wat het rijbereik betreft – 600 kilometer is indrukwekkend, maar niet uitzonderlijk – maar de Polestar 3 wordt wel een van de eerste EV’s die bidirectioneel kan laden. Concreet betekent dit dat hij stroom uit zijn batterij kan teruggeven aan het net of aan je huishouden.

    De uitrusting is volledig en het aantal afzonderlijke opties beperkt om de productielogistiek te vereenvoudigen. Luchtvering met twee kamers is standaard, net als actieve dempers die elke twee milliseconden elektronisch aangepast kunnen worden aan de omstandigheden.

    Verder zijn alle versies voorzien van een panoramisch glazen dak, intrekbare deurgrepen met naderingsdetectie en lichtmetalen velgen van 21 duim. Tijdens het eerste modeljaar zijn ook het Plus Pack en het Pilot Pack standaard. Die bevatten een heel reeks luxe- en comfortfuncties zoals een Bowers & Wilkins-audiosysteem met 25 luidsprekers en 3D-surroundgeluid, ‘soft close’-deuren, een head-updisplay en pilot assist.

    Op termijn moet de Polestar onder bepaalde omstandigheden zelfs volledig autonoom kunnen rijden dankzij een uitgebreid arsenaal aan sensoren en camera’s. Wordt dit de eerste auto waarin je in alle veiligheid – en wettelijk – kunt videobellen met je collega’s?