Terug naar overzicht

EV Première - Tesla Model Y RWD: scherpe verhouding prijs-prestaties-rijbereik

De Model Y met achterwielaandrijving is de nieuwe instapversie van het gamma. Die is minder snel dan de versies met dubbele elektromotor, maar biedt veel waar voor zijn geld.

    De lithium-ijzerfosfaatbatterij (LFP) van de RWD heeft een netto-inhoud van 57,5 kWh, waarmee je volgens de WLTP-cyclus 455 kilometer ver geraakt. Wie de rekening maakt, zal zien dat dat een bijzonder laag verbruikscijfer oplevert. Het snellaadvermogen bedraagt 170 kW, zodat je de accu in een twintigtal minuten van 10 naar 80 procent laadstatus brengt.

    De Model Y RWD is natuurlijk net zo ruim als de andere versies: de All Wheel Drive en de Performance. De voorste kofferbak en de neerklapbare achterbank zorgen samen voor een maximaal laadvolume van 2.158 liter – een absolute troef van het model. Ook kan hij tegen meerprijs worden uitgerust met twee bijkomende zitjes in de koffer.

    Wat Tesla’s van andere EV’s onderscheidt, is dat alle informatie wordt weergegeven op het grote centrale display – ook de essentiële rij-informatie. Je moet dus ook zijwaarts kijken om je snelheid in de gaten te houden. De software die dat display aandrijft is handig, responsief en intuïtief. De AutoPilot is standaard en maakt het rijden op de snelweg nog comfortabeler.