COVID-19 - Antwoorden op veelgestelde vragen

  woensdag 4 november 2020

  COVID-19 blijft onze maatschappij beroeren. Ook u heeft ongetwijfeld kennis genomen van de besluiten die onze federale regering in die context op vrijdag 30 oktober 2020 heeft gecommuniceerd. Wij zijn optimaal voorbereid en kunnen u zonder onderbreken verder blijven helpen en adviseren. Wij zijn immers al enkele weken geleden opnieuw naar volledig thuiswerken omgeschakeld. Al onze procedures en processen kunnen dankzij onze digitale werking ongehinderd verder lopen. We zijn dagelijks in contact met onze partners en leveranciers om ervoor te zorgen dat onze service zonder onderbreking volgens de federale hygiënevoorschriften kan doorgaan.

     

  Kan ik mijn nieuwe auto ophalen en mijn oude inleveren?

  Ja, u kunt momenteel terecht voor ophalen en inleveren bij uw gebruikelijke dealer. Om te weten welke specifieke veiligheidsvoorschriften zij hanteren, neemt u best rechtstreeks contact met hen op. .

  Kan ik terecht voor onderhoud, schadeherstellingen en bandenwissels?

  Ja, u kunt momenteel bij al onze partners, zowel dealers als herstellers, terecht voor onderhoud, reparatie en bandenwissels (zie https://www.athlonline.be/carlease/user/tyreCentral.do). Zij volgen de federale hygiënemaatregelen en kunnen u onder die omstandigheden blijven bedienen. Wij adviseren om noodzakelijke werkzaamheden aan de auto, die van belang zijn om de veiligheid te waarborgen, door te laten gaan. 

  Kan ik gebruik blijven maken van pechhulp?

  Ja, U kunt zoals altijd vertrouwen op onze pechhulp in binnen- en buitenland. Onze partner VAB blijft te uwer beschikking voor alle bijstand op de gebruikelijke voorwaarden, zoals per het contract dat uw werkgever bij ons heeft onderschreven.
  Bij een positieve corona-test zal pechhulp niet kunnen worden gebruikt.

  Pechhulp in het buitenland

  In het buitenland bekijken we momenteel per land wat de mogelijkheden zijn. Het wegslepen van uw auto in het buitenland is in de meeste gevallen nog mogelijk. Voor het regelen van vervangend vervoer zijn we afhankelijk van het verhuurbedrijf en of deze geopend is. Wij doen ons uiterste best om u ook in het buitenland zo goed mogelijk te helpen.

  Kan ik mijn voertuig laten keuren?

  Ja, de keuringscentra blijven geopend, ook voor periodieke keuringen. Er wordt enkel gewerkt op afspraak en mits naleving van de nodige hygiënevoorschriften. Een afspraak kan gemaakt worden via www.afsprakenautokeuring.be (Vlaanderen) of via www.autosecurite.be (Wallonië: per station vaste dagen, afspraak telefonisch te maken) of www.autocontrole.be (Brussel). 

  Keuring voor verkoop aan berijder

  Ik wil mijn leasewagen aankopen op het eind van het contract. De keuring 'voor verkoop' kan doorgaan wel enkel op afspraak. Deze kan gemaakt worden via www.afsprakenautokeuring.be (Vlaanderen) of via https://www.autosecurite.be/ (Wallonië: per station vaste dagen, afspraak telefonisch te maken) of www.autocontrole.be (Brussel).

  Ophaling einde contract (+ stopzetten van leasecontract)

  Ophalingen van wagens kunnen blijven gebeuren. Onze transporteurs zullen ervoor zorgen dat dit op een veilige manier kan gebeuren. 

  Aanvraag vervangwagen, kortetermijnwagen

  Ja, dit blijft mogelijk mits vooraf gemaakte afspraak. Dit kan via telefoon op 02/716.56.51 voor het verhuurkantoor in Machelen en 04/370.12.27 voor Luik. Per email kunt u hen bereiken op rentalservices.machelen@athlon.com voor Machelen of rentalservicesliege@athlon.com voor Luik.

  Athlon Service Centers

  Onze centra in Aartselaar, Zaventem en Groot-Bijgaarden (klik hier voor het adres) blijven geopend en volledig operationeel

  Andere vragen?

  Contacteer Athlon Driver Desk:
  email: driverdesk.belgium@athlon.com
  telefoon: 02 716 58 21