Terug naar overzicht

Eneco mobility laadpalen: Athlon partnership met Eneco voor laadoplossingen

Om je een kwaliteitsvolle en duurzame 360-graden-laadaanpak thuis, onderweg en op kantoor te bieden, gaat Athlon in zee met groene energiespecialist Eneco. Dankzij dit partnership wordt elektrisch rijden en elektrisch laden van Eneco in de praktijk des te eenvoudiger voor zowel werkgever als werknemer.  

Enco laadpaal

  Een elektrische auto aanschaffen, dat gaat vanzelf. Waar vele bedrijven en hun bedrijfsautorijders vragen bij stellen, is de dagelijkse praktijkervaring met zo’n EV. Kan hij vlot geladen worden bij de werknemer thuis? Hoe wordt de laadstroom vergoed? En bestaat er een laadpas waarmee je toegang krijgt tot alle publieke laadstations?

  Bij Athlon kun je op twee oren slapen. We hebben alle laadwensen en -noden van onze klanten in kaart gebracht en zijn aan tafel gaan zitten met diverse partners. Al vrij snel profileerde Eneco zich als de ideale partij om de customer journey naar een elektrische bedrijfsvloot te faciliteren en optimaliseren.

  Groene stroom, integraal aanbod

  Waarom Eneco? Om te beginnen staat het bedrijf garant voor 100% groene energie. Tegen 2035 wil Eneco CO2-neutraal opereren. Deze doelstelling strookt met Athlon’s eigen MVO-doelstellingen als aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Eneco is bovendien een solide, beursgenoteerde partner, geen start-up met de nodige groeipijnen.

  Eneco biedt ook een one-stop-shop-oplossing voor onze klanten. Dankzij ons partnership kan Athlon jouw onderneming van a tot z ondersteunen in de vergroening van het wagenpark. Eneco installeert immers topkwaliteit-laadpalen bij de bestuurder thuis en kan intelligent gestuurde laadstations voorzien op de site van de onderneming.

  Die laadpalen blijven in optimale staat van werking dankzij een onderhoudscontract. Mocht er toch een hardware- of software-issue optreden, dan kun je steeds rekenen op de snelle ‘remote’ en on-site assistentie van de Eneco-back-office.

  Publiek laden en terugbetaling thuislaadstroom

  Eneco biedt je bovendien een internationale laadpas waarmee je toegang krijgt tot het gros van de publieke laadpunten. Daarvoor worden geen roamingkosten aangerekend. Geen addertjes onder het gras, maar transparantie over de hele lijn!

  De EV-bestuurder kan ook inloggen met zijn Eneco-account op het web-portaal. Daar vind je een waaier aan informatie terug over het laadstroomverbruik thuis, de publieke laadsessies, enzovoort. De elektriciteit die de werknemer thuis gebruikt om de batterij van zijn elektrische bedrijfsauto op te laden, wordt netjes geregistreerd en maandelijks afgerekend. Eneco vergoedt de werknemer en factureert het bedrag aan Athlon, dan op zijn beurt de kosten linkt aan de werkgever. Eenvoudiger kan niet!