Groene verzekeringskaart wordt wit… en digitaal!

  dinsdag 16 juni 2020

  Vanaf 1 juli 2020 zal het internationaal verzekeringsbewijs, in de volksmond bekend als de 'groene kaart', enkel nog op wit papier afgedrukt mogen worden. Dat heeft de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties beslist.

  internationaal verzekeringsbewijs, enkel nog op wit papier afgedrukt

  Diezelfde commissie nam nog een andere beslissing met een grote impact: een digitale versie (pdf) van het document geldt vanaf die dag ook als verzekeringsbewijs.

  De verzekeringsmaatschappij hoeft het groene – en binnenkort dus witte – verzekeringsdocument dan ook niet meer met de post te bezorgen aan de titularis. Gewoon een pdf’je via mail volstaat. Die pdf mag je gewoon op je smartphone of een ander toestel bewaren. Afdrukken en bij je boorddocumenten bewaren moet dus niet, al verdient dat wel aanbeveling als je niet als enige met de auto rijdt. Bovendien heb je je toestel niet altijd bij de hand en de batterij zou het maar eens moeten begeven op het moment dat je het document moet voorleggen.

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in

   

  Gerelateerde artikelen

  Athlon EV duel: Mercedes EQV vs Opel Zafira Life Electric: elektrische minibusjes voor 6, 7, 8 of 9

  14-05-2024

  Wie emissievrij meer dan vijf (volwassen) personen en hun bagage wil vervoeren, kan niet anders dan naar het segment van de minibusjes kijken. Bij Mercedes-Benz beland je dan bij de onlangs grondig opgefriste EQV, die net zo luxe kan worden aangekleed als de S-Klasse. Opel schuift de eveneens gefacelifte Zafira Life Electric naar voren, die tot wel negen personen kan vervoeren.

  Lees meer

  Grote elektrische bestelwagens: deze modellen met groot laadvolume bieden een rijbereik van 300 km en meer

  16-04-2024

  2024 is het jaar van de doorbraak voor de grote elektrische LCV. Citroën, Opel, Fiat, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota, VW: allemaal lanceren ze nieuwe of grondig vernieuwde modellen. Nooit eerder waren de elektrische aandrijving en de batterijen zo performant. Zo is een actieradius van 300 en zelfs 400 km geen uitzondering meer. Door een optimale integratie van de accu blijft ook het laadvolume behouden. Wat vandaag beschikbaar is op de markt, ontdek je in dit overzicht.

  Lees meer

  Afleiding tijdens het rijden: 4 tips om je veiligheid te verhogen

  15-04-2024

  Een telefoontje plegen, even snel je berichten checken, je bestemming ingeven, een of andere voertuiginstelling regelen… Het lijkt onschuldig om je aandacht enkele seconden niet op de weg voor je te richten, maar afleiding aan het stuur kan tot erg gevaarlijke situaties leiden. 25% van alle verkeersongevallen is toe te schrijven aan afleiding. Athlon geeft je vier tips om je hoofd bij de weg te houden en onnodige risico’s te vermijden.

  Lees meer