Terug naar overzicht

Hoe bewuster de chauffeur, hoe zuiniger de wagen

Overweeg je om een geleasede bedrijfswagen in het verloningspakket van jouw werknemers op te nemen? Maak de bestuurders ervan bewust dat een zuinige rijstijl en wat verantwoordelijkheidszin het brandstofverbruik aanzienlijk doen dalen. Zo voorkom je dat jij je als werkgever blauw betaalt aan brandstof. Bij plug-inhybrides doet ook de laaddiscipline een stevige duit in het zakje.

Athlon Blog Bewuste Chauffeurs
  • Een chauffeur met een zware voet kost jou als werkgever geld, zeker met de huidige brandstofprijzen. Een wagen verbruikt gemiddeld 25% meer bij een snelheid van 130 km/h dan bij 100 km/h. Ook het risico op verkeersboetes ligt heel wat hoger. Moedig het inschakelen van de cruisecontrol aan.
  • Waak over de nauwkeurige opvolging van elke onderhoudsbeurt. Een slecht werkende airco of een verstopte luchtfilter kan het brandstofverbruik van een wagen gevoelig de hoogte injagen.
  • Als je overweegt om een plug-inhybride als bedrijfswagen ter beschikking te stellen, vergewis je er dan van dat de werknemer dagelijks zijn auto kan opladen en maximaal elektrisch kan rijden. Met een lege batterij rondrijden vertaalt zich in een groot meerverbruik. 
  • Bekijk samen met je werknemer of de keuze voor een bepaalde wagen gecombineerd kan worden met een fiets, een trein- of busabonnement, … Deze alternatieve mobiliteitsoplossingen hebben niet alleen een gunstig effect op het verbruik, maar ook op het milieu.

  Kies bewust voor zuinige en milieuvriendelijke bedrijfswagens

  In dit artikel ontdek je de 4 belangrijkste voordelen voor jouw bedrijf.

  Wees helemaal mee

  Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in