Terug naar overzicht

Bestelwagen leasen: hoe kies je de beste?

Bij Athlon zijn jouw bestelwagens in goede handen. We vertalen jouw specifieke noden naar een voertuig én leasecontract op maat van jouw bedrijf. Maar waar let je best zelf nog op bij het kiezen van een bestelwagen?

Bestelwagen leasen

  Hou er rekening mee dat er bij het kiezen van een bestelwagen veel meer komt kijken dan bij de keuze van een personenwagen. Bepaal bij de start van een VanLease-contract zorgvuldig aan welke eisen je bestelwagen moet voldoen. Zo geniet je de volledige looptijd van een bestelwagen die perfect aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf. Waar moet je op letten?

  • Bepaal duidelijk waarvoor je het voertuig precies gaat gebruiken. Voor personen- of goederenvervoer? Om kleine pakketjes te bezorgen of om zwaar materiaal te vervoeren? Het type vracht zal de omvang van de laadruimte en de grootte van de wagen en het type aandrijving bepalen.
  • Ook de frequentie van gebruik is van belang. Rijd je er elke dag mee of maar enkele keren per week? Maal je je kilometers af of rijd je vooral de spreekwoordelijke ‘toertjes rond de kerktoren’? Zeker als je een elektrische bestelwagen overweegt, is dit aspect belangrijk.
  • Zal het voertuig elke dag veel stops maken? Houd dan bij de keuze van de bestelwagen zeker rekening met de ergonomie voor de bestuurder. Veel in- en uitstappen is namelijk belastend voor de rug en de gewrichten. Een opstaptrede of een ergonomische zetel op maat van de bestuurder zijn dan geen overbodige opties.

  Om ook het kostenplaatje van LCV's beter in beeld te brengen, verwijzen we je graag door naar onze speciale Total Cost of Use gids.

   

  VanLease: waarom deze formule kiezen?

  Deze zes troeven maken VanLease een verstandige keuze:

  • Alle diensten zijn bij VanLease inbegrepen: onderhoud, reparatie, banden, technische controle, een gelijkwaardige vervangwagen, verzekering en pechassistentie. Zo garandeert Athlon jouw mobiliteit dag in dag uit.
  • Met VanLease maak je extra lang gebruik van je bestelwagens: tot wel 7 jaar en 280.000 kilometer per contract.
  • Naast zomer- en winterbanden biedt Athlon ook allseasonbanden aan. De kwaliteit van allseason is vergelijkbaar met die van zomer- en winterbanden, maar je bespaart jezelf heel wat tijd en zorgen. Je bestelwagen staat niet langer twee keer per jaar (een halve dag) stil om de banden te verwisselen.
  • Kies voor ons ‘zonder-zorgen-pakket’: wij staan in voor de haal- en brengservice voor alle operationele activiteiten rond technische controle, onderhoud, herstelling en bandenwissel. Bovendien zorgen wij ervoor dat je te allen tijde een gelijkwaardig vervangvoertuig ter beschikking krijgt.
  • Bij afloop van het contract hanteren we een schadematrix op maat van bestelwagens. Die worden nu eenmaal veel intensiever gebruikt. Athlon biedt accessoires aan om de laadvloer, zijpanelen en wielkasten te beschermen. Zo beperken we de schade tot een minimum.
  • Heb je nood aan een binneninrichting van de laadruimte? Ook deze kunnen wij mee opnemen in je leasecontract.

  Lees meer over Athlon VanLease

  Nog specifieke vragen over het leasen van bestelwagens?

  Misschien overweeg je een hybride of een elektrische bestelwagen, maar heb je heel wat vragen over de financiële en praktische haalbaarheid ervan? 

  Neem contact op met Athlon. Eén van onze experts luistert naar je vragen en beantwoordt ze met plezier.