Terug naar overzicht

Hoe kies je de juiste leasingpartner voor je bedrijf?

Leasen is veruit de populairste financieringsvorm bij Belgische kmo’s. Maar er zijn veel spelers op de leasingmarkt. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk om een partner te kiezen die beantwoordt aan de mobiliteitsbehoeften van je bedrijf. In dit artikel geven we jou alvast enkele tips die je daarbij helpen.

Man and woman in front of laptop

  Vergelijk niet alleen op prijs

  Bij het ondertekenen van een leasecontract is het verleidelijk om voor de voordeligste optie te gaan. Maar wie op lange termijn denkt, neemt best ook de aanvullende voorwaarden in overweging. De snelheid waarmee de mobiliteitswereld de laatste jaren verandert, heeft het leasinglandschap namelijk ingrijpend hertekend. Waar vroeger het eindcijfer op de leasefactuur doorslaggevend was, spelen er tegenwoordig heel wat meer factoren mee bij de keuze voor een leasemaatschappij. Daarom is het interessant om in zee te gaan met en leasingmaatschappij die niet alleen concurrentiële huurprijzen biedt, maar ook een volwaardige partner kan zijn op gebied van mobiliteit en fiscaliteit.

  Leg je prioriteiten en richtlijnen vast

  Elk bedrijf is verschillend. Daarom is een one-size-fits-all oplossing voor het leasen van bedrijfswagens ondenkbaar. Om de juiste leasingkeuzes te maken is een duidelijk mobiliteitsplan onontbeerlijk. Welke autotypes stel je ter beschikking van je medewerkers? Welke opties en services zijn inbegrepen: bandenwissels, vervangwagen, tankkaart, …? En met welke richtlijnen zorg je ervoor dat je bedrijf mee is met de golf van vergroening? Een solide leasingpartner selecteert met jou de opties die het best aansluiten bij de visie van jouw bedrijf. Daarna vertaal je ze samen in een sluitende carpolicy. Hiermee heb je een onmisbare leidraad in handen om de basis te leggen voor een integraal mobiliteitsbeleid.

  Kies voor gedeeltelijke of totale ontzorging

  Een eigen wagenpark runnen brengt werk met zich mee. Daar is helaas geen ontkomen aan. Maar gelukkig sta je er als vlootbeheerder niet alleen voor. Je kunt het beheer van je wagenpark gedeeltelijk of volledig uitbesteden aan je leasingmaatschappij. Van administratie, inschrijvingen en verzekeringen tot onderhoud, herstellingen en bandenwissels… de mogelijkheden zijn legio. Kies daarom een leasingpartner die deze diensten aanbiedt en ook de nodige flexibiliteit aan de dag legt. Zo geef je tijdrovende taken uit handen, maar bewaar je toch het overzicht.

  Hoever je gaat in het outsourcen van je vlootbeheer, dat bepaal je zelf. Geef aan welke operationele zaken je bestuurders rechtstreeks met de leasingmaatschappij mogen regelen. Dankzij die directe afspraken over boetes en schade, autokeuze en prijsoffertes winnen zowel jij als je bestuurders kostbare tijd. Bij Athlon verloopt dit beheer, afgestemd op het persoonlijke profiel van de bestuurder, via de gratis fleettool My Athlon. Met regelmatige updates en heldere rapporten blijf je altijd op de hoogte van wat er reilt en zeilt in je wagenpark.

  Hou altijd de vinger aan de pols

  Idealiter is je leasingpartner ook je mobiliteitsadviseur. Hij volgt elke belangrijke evolutie op de markt en is mee met de nieuwste ontwikkelingen die fleetmanagers aanbelangen, van e-mobility en alternatieve vervoersoplossingen tot fiscaliteit.

  Die actuele knowhow geven we bij Athlon graag door aan onze klanten tijdens themagerichte Expert Sessions. Diezelfde alertheid en proactiviteit geldt ook voor de manier waarop we onze offertes en contracten opvolgen. Zo ben je als klant altijd zeker van offertes en leasingformules die up to date zijn en rekening houden met de geldende fiscaliteitsregels.

  Bespreken wat Athlon als leasepartner voor jou kan doen?

  Neem contact met ons op. Eén van onze experts overloopt de mogelijkheden op maat van jouw bedrijf.

  Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

  Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf nu in