Mercedes-Benz A-klasse: “Een comfortabele wagen met een sportieve look”

  woensdag 23 januari 2019

  Wij stellen u een van onze leasingwagens voor: de Mercedes A-klasse 180D. Mercedes gaf zijn nieuwe A-klasse een fris design, een moderne userinterface en een geüpdatete motor. Onze medewerker Mourad Akdad testte de wagen voor u uit.

  Mercedes-Benz A-klasse

  Voor een kleine 30.000 euro is hij van u: de nieuwe Mercedes A-klasse, een veelzijdige stadswagen met een vermogen van 85 kilowatt en een theoretisch brandstofverbruik van 4,1 liter per 100 kilometer. Mourad Akdad mocht er mee rondrijden. “Als kind was ik al fan van Mercedes”, vertelt hij. “Het merk is populair binnen mijn familie: mijn vader had er één en ook mijn broer rijdt met een Mercedes rond. Ik was dus blij dat ik de nieuwe A-klasse mocht testen.”

  Widescreen-dashboard

  De eerste indruk is belangrijk en dus vroegen we Mourad wat hij van de wagen vond toen hij er voor het eerst in plaatsnam. Mourad Akdad: “De wagen die ik uittestte, was uitgevoerd in de AMG-line, die de auto een sportieve look geeft. Het gloednieuwe digitale Widescreen-dashboard verwacht je eerder in grote luxewagens, maar geeft deze A-klasse net dat beetje extra. Bovendien is de boordcomputer erg gebruiksvriendelijk. Ik was vooral tevreden over de slimme spraakassistent waarmee ik de computer makkelijk kon bedienen.”  

  Comfort

  Mourad mocht zich een volledig weekend de bestuurder van de Mercedes noemen. Hoe voelde hij zich op de weg? Mourad Akdad: “Ik hou van sportieve wagens, maar word weleens teleurgesteld door de algemene rijervaring. Dat was bij deze Mercedes niet het geval. Omdat je de stoel gemakkelijk kunt aanpassen, begin je comfortabel aan je rit. Er is voldoende ruimte en je voelt je volledig op je gemak.”

  “Hoewel de automatische versnellingsbak niet altijd even vlot schakelt tussen naar voren en naar achteren rijden, rijdt hij toch aangenaam in alle settings. De wagen glijdt soepel over de weg, is zeer baanvast en voelt veilig aan. Kortom: deze prettige rijervaring zal ik me nog lang herinneren.”

  Jonge consultants

  Welke bestuurders ziet Mourad in deze wagen rondrijden? Mourad Akdad: “De Mercedes-Benz A-klasse 180D is een geweldig alternatief voor de Audi A3, BMW 1 of Volkswagen Golf. De wagen trekt voornamelijk een jonger publiek aan, daarom zie ik het voertuig vooral succes hebben in ons klantensegment ‘My First Company Car’. De kofferbak is eerder klein, dus voor gezinnen met jonge kinderen is de wagen niet ideaal. Starters die zich vaak op de weg begeven, beginnende consultants en bestuurders zonder kinderen zullen aan deze wagen dan weer veel plezier beleven”, aldus Mourad Akdad.

  Heeft de Mercedes-Benz A-klasse uw interesse gewekt? Check dan onze lease deals.

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in