Terug naar overzicht

Mitsubishi Outlander: “Weinig luxe, wel praktisch en fiscaal voordelig”

Het is de populairste hybride op de Europese markt: de Mitsibushi Outlander Plugin Hybride. Je telt er 30.000 tot 35.000 euro voor neer. Een erg aantrekkelijke prijs, maar is hij ook de moeite waard? Athlon zocht het voor je uit.

Mitsubishi Outlander

  Van de Mitsubishi Outlander Plugin Hybride werden de afgelopen jaren heel wat exemplaren verkocht. De hybrideaandrijving maakt deze Japanse wagen dan ook fiscaal voordelig. Maar met een actieradius van slechts 50 kilometer is het elektrische vermogen van de wagen eerder beperkt. “Een ideale opstap naar een elektrische wagen zou ik de Mitsubishi Outlander dus niet noemen”, vertelt Athlon-medewerker Ann Maes, die de wagen uittestte.

  Geen luxewagen

  Ann Maes: “Over het algemeen had ik een positieve ervaring met de wagen: de kofferbak en ook de binnenkant zijn erg ruim. Maar wat mij meteen opviel, was dat het comfort dat wij bij andere leasingwagens van Athlon gewend zijn bij de Outlander ontbrak. Zo kon ik de hoogte van het stuur en de zetel amper aanpassen. Dat kan voor heel wat mensen een nadeel zijn. Ook de boordcomputer en de gps zijn niet gebruiksvriendelijk. Ik had bijvoorbeeld heel wat moeilijkheden om mijn smartphone via bluetooth met het systeem te verbinden.”

  Vlotte SUV

  Wat heeft de Mitsubishi Outlander PHEV dan wel te bieden? “De rijervaring was erg aangenaam, zeker voor een zware wagen als een SUV. De ophanging is iets zwaarder, maar dat hangt uiteraard samen met het type voertuig. Bovendien kunnen bestuurders die veel materiaal moeten meenemen naar hun werk heel wat spullen in de wagen kwijt. Ik denk dan aan mensen in de bouwsector die geen lange afstanden moeten afleggen.”

  Bescheiden prijs

  Het grootste voordeel van de wagen? “Dat is overduidelijk de prijs”, zegt Ann Maes. “De SUV kost tussen 30.000 en 35.000 euro en past dus binnen heel wat budgetten. Dat is voor andere elektrische of hybride SUV’s wel anders. Ben je niet op zoek naar luxe maar wel naar een vlotte rijervaring, veel ruimte en een praktische, fiscaal voordelige wagen? Dan ben je bij de Mitsubishi Outlander Plugin Hybride aan het juiste adres.”

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.


  Abonneer je gratis