MyAthlon

  Nissan Leaf e+: “Groter rijbereik kan veel mensen over de streep trekken”

  donderdag 9 januari 2020

  Het was de eerste betaalbare elektrische auto op de markt: de Nissan Leaf. In 2019 bracht het Japanse merk een tweede generatie uit, waarbij de consument de keuze heeft tussen een beperkt of een groot rijbereik. Athlon-medewerker Marie Lejeune nam de proef op de som.

  Nissan Leaf e+

  Marie Lejeune mocht een weekend lang de Nissan Leaf e+ besturen, de variant met het grootste rijbereik. De Nissan Leaf e+ heeft een batterij van 62 kilowattuur en kan met zijn elektrische motor 385 kilometer ver rijden. Maar toch kan je de wagen een compacte stadsauto noemen. Het voertuig dat Marie testte had een e-Pedal die energie recupereert tijdens het rijden, een automatische parkeerfunctie en een volle batterij.

  Geen stress

  Marie Lejeune: “Toen ik hoorde dat ik de wagen drie dagen mocht lenen, maakte ik me zorgen over het aantal beschikbare laadpunten onderweg. Tijdens het weekend rij ik veel rond. Maar die stress bleek nergens voor nodig: aan het einde van het weekend had ik nog voldoende batterijcapaciteit over om naar onze vestiging in Machelen te rijden.”

  Niet alleen het rijbereik van de Nissan Leaf e+ is voldoende groot, ook de wagen zelf: de passagiers op de achterbank kunnen comfortabel meerijden. “In de wagen genoten we van het uitgebreide infotainmentsysteem met touchscreen. Ook de algemene rijervaring was fantastisch. Elektrische wagens trekken over het algemeen vlot op, maar de Nissan Leaf e+ heeft echt een opvallend goede wegligging. De batterij mag dan wel zwaarder zijn, al rijdend merkte ik daar niets van.”

  45.000 euro

  Of de Nissan Leaf e+ een geschikte leasewagen zou zijn? “De basisversie van de auto kost 45.000 euro, dat is 6410 euro meer dan zijn lichtere broertje met een batterij van 40 kilowattuur. Toch geloof ik dat de wagen heel wat bestuurders over de streep kan trekken. En dat dankzij het grotere rijbereik en het comfort dat de wagen te bieden heeft”, besluit Marie Lejeune.

  Meer weten over de elektrificatie van uw vloot? Kijk op onze website.

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in