Terug naar overzicht

Thuiswerk goed geregeld: dit zijn de fiscale spelregels.

Thuiswerken blijkt geen tijdelijk fenomeen, maar maakt deel uit van de bijgestelde mobiliteitsvisie van heel wat ondernemingen. Dat heeft ook fiscale consequenties. Hoe kun je je werknemers belastingvrij vergoeden voor “home office” kosten? Zijn er gevolgen voor de bedrijfsauto?

Thuiswerk

    Wat in 2019 nog ongebruikelijk en eerder een ontluikende trend was, is door de wereldwijde gezondheidscrisis verrassend snel ingeburgerd geraakt. “Home office” schakelde noodgedwongen een versnelling hoger en bedrijven hebben massaal geïnvesteerd in ICT om hun medewerkers de nodige tools te geven.

    In de praktijk rijzen er talrijke vragen. Hoe en in welke mate kun je als werkgever belastingvrij tegemoetkomen in de kosten die de werknemer maakt? Sommige kosten spreken voor zich, zoals internet, elektriciteit en verwarming, maar hoe zit het meubilair, verlichting en hardware? Nog een vraag die bij velen leeft: zijn er fiscale gevolgen voor wie een bedrijfsauto heeft én een vergoeding voor thuiswerk krijgt?

    Op deze en andere vragen vind je heldere antwoorden in ons dossier “Thuiswerk goed geregeld”. Het is het vierde in een reeks onder de noemer De fiscale weg naar duurzame mobiliteit. De meest duurzame verplaatsing is immers degene die je niet maakt.

    Lees het dossier “Thuiswerk goed geregeld”

    Wil je meer informatie over de veranderende fiscaliteit tussen vandaag en 2031, over het mobiliteitsbudget of over laadinfrastructuur thuis en op kantoor? Klik dan hier en zie het totale plaatje.

    Heb je nood aan begeleiding in jouw traject naar een duurzamer mobiliteitsbeleid? Stuur ons jouw vraag naar consulting.belgium@athlon.com en laat Athlon je gidsen.

    Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

    Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
    Schrijf gratis in