Toyota RAV4: “Ruime wagen voor een ruim publiek”

  donderdag 6 juni 2019

  Groter, ruimer en groener: de nieuwe Toyota RAV4 is niet alleen een stijlvolle en vlotte SUV, hij komt ook standaard met een hybride motor. Is de nieuwe wagen het stevige prijskaartje waard? Athlon testte hem uit.

  Toyota RAV4

  Toyota’s verkoop van hybride wagens rees het afgelopen jaar de hoogte in. Tijdens het eerste kwartaal van 2019 werden in Europa zelfs meer hybrides dan modellen met een gewone verbrandingsmotor verkocht. Niet geheel verrassend, want het Japanse merk zet tegenwoordig sterk in op wagens met hybride aandrijving. Ook de nieuwe Toyota RAV4 is louter als hybride beschikbaar. Onze medewerkster Wenda Vanderbist reed een weekend lang met de nieuwe SUV.

  Wauw-gevoel

  De Toyota RAV4 verbaast vanaf het eerste moment. Wenda Vanderbist: “Toen ik de wagen zag, kreeg ik meteen een wauw-gevoel. De SUV is niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen heel ruim. En van compenseren is geen sprake, want je hebt zowel veel beenruimte als een grote kofferbak. Leuk detail: leg je je smartphone in het daarvoor voorziene bakje en connecteer je hem draadloos met de boordcomputer, dan wordt hij automatisch opgeladen.”

  Alle weersomstandigheden

  Ook op de weg kon de Toyota RAV4 Wenda Vanderbist bekoren: “Zowel bij regen als bij zonneschijn rijdt de Toyota RAV4 vlotjes over de weg. Ik vond het aangenaam om wat hoger te zitten en tijdens het rijden een goed overzicht te bewaren. Een negatief puntje? De omschakeling van de batterij naar de verbrandingsmotor duurde voor mij iets te lang. En als bandenspecialist was ik teleurgesteld dat de wagen is uitgerust met vierseizoenenbanden, die het verbruik verhogen. Gelukkig kunnen we daar bij Athlon een mouw aan passen door zomer- en winterbanden in het leasingcontract op te nemen.”

  Groter budget

  Welke Athlonklanten rijden binnenkort met deze wagen rond? “Qua look-and-feel is de wagen geschikt voor een heel ruim publiek, maar het prijskaartje past natuurlijk niet binnen elk budget”, zegt Wenda Vanderbist. “Afhankelijk van het specifieke model tel je er 31.000 tot 46.000 euro voor neer, al is hij dankzij de hybride aandrijving vooral in Vlaanderen fiscaal voordelig. Paste de Toyota RAV4 binnen mijn budget, dan zou ik er vast en zeker voor gaan.”

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.


  Abonneer u gratis