Terug naar overzicht

Einde contract VanLease: schade realistisch beoordelen

Het End-of-Contract (EOC) van Athlon VanLease is net iets anders dan voor auto’s. Met haar aangepaste schadematrix voor bestelwagens en de volledige ontzorging van Athlon VanLease is Athlon uniek op de Belgische markt.

  Aangepaste schadematrix

  Bij het einde van elk leasecontract moet het voertuig weer ingeleverd worden. Specialisten beoordelen dan ook de schade aan het voertuig.

  De bepaling van aanvaardbare gebruiksschade gebeurt bij Athlon aan de hand van de Renta-norm. Athlon past echter een veel milder tarief toe voor utilitaire wagens als het aankomt op schade einde rit. Voor een bestelwagen worden niet dezelfde normen gehanteerd als bij een personenwagen. Athlon hanteert hiervoor een schadematrix op maat van de bestelwagens. We weten immers dat een bedrijfsvoertuig veel intensiever gebruikt wordt en dat de kans op een hogere gebruiksschade dan ook navenant is. Kleine krassen op bumpers en carrosserie, slijtageplekken en dergelijke worden met een milder oog bekeken. Excessieve schade en schade die buiten het normale gebruik van het voertuig vallen, worden wel in rekening gebracht.

  Wat met de inrichting?

  Voor bestelwagens is er nog een bijzonder aspect bij het inleveren van het voertuig. Bestelwagens krijgen namelijk vaak een specifieke inrichting mee om de taak van de gebruiker te vereenvoudigen. In een leasecontract van Athlon voor een bestelwagen kan ook het interieur (meubels, kasten, rekken,…) mee opgenomen worden. Wanneer de inrichting mee in het contract zit en bij Athlon is verzekerd, dan is ook het risico op de inrichting afgedekt.

  De inrichting wordt (in tegenstelling tot het voertuig zelf) tot nul afgeschreven tijdens de duurtijd van het contract, dit betekent dat op het einde van de rit de inrichting volledig werd afgeschreven. Athlon biedt de klant dan de mogelijkheid om de inrichting er zelf uit te halen of uit te bouwen (uitbouwkosten zijn ten laste van de klant). Er is ook een mogelijkheid om de inrichting over te bouwen naar een volgend voertuig.

  Athlon zorgt er dus in alle gevallen voor dat het inleveren van een voertuig einde contract pijnloos en zonder onaangename verassingen kan verlopen.

  Ook interessant

  • In de voorgaande VanLease blogs behandelden we onder meer de Total Cost of Use (TCU): het totale kostenplaatje van het gebruik van een bestelwagen. Bij de TCU aanpak van Athlon houden we rekening met de klassieke financiële en operationele kosten plus alle beheers-, stilstand- en personeelskosten. Lees ons dossier.
  • Ontdek vijf manieren om downtime te verminderen:
   • ga voor all-season banden
   • neem een multimerken tankkaart
   • combineer interventies
   • laat je voertuig oppikken en terugbrengen
   • zorg voor een vervangvoertuig tijdens het onderhoud.
   • Lees deze blog.
  • Athlon VanLease is de ideale manier om elektrisch rijden te ontdekken. Elektrische bedrijfsvoertuigen huren in combinatie met een degelijk laadplan biedt de klant zekerheid. De grootste e-mobility uitdaging is het efficiënt opladen van elektrische voertuigen. Lees deze blog

  Hoe kunnen we helpen?

  Hebben jij en je onderneming specifieke noden en wensen? We horen het graag en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Contacteer ons

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in