Werken in 2030: wat wilt het talent van morgen?

    zondag 11 oktober 2020

    Dat we in 2030 anders zullen werken, staat voor veel organisaties vast. Hoe geraken we in 2030 naar ons werk? En gaan we nog wel naar het werk? Bestaat het kantoor nog zoals wij het vandaag kennen? Flexwerken wordt alleen maar populairder. De grens tussen werk en privé vervaagt. Vandaag zien we dat flexibiliteit het codewoord is om nieuw talent aan uw organisatie te binden. En die trend lijkt niet te stoppen.

    Werken in 2030: wat wilt het talent van morgen?


    Download de whitepaper

     

    In een digitale wereld gaat mobiliteit veel verder dan wel of geen leaseauto. Organisaties richten zich steeds meer op mobiliteitsoplossingen in de breedste zin van het woord. Oplossingen die anders kunnen zijn voor elke medewerker. En dat hoeft dus niet met de auto te zijn. In een toekomstgericht beleid behoren ook andere vervoersmiddelen en een persoonlijk mobiliteitsbudget bij de mogelijkheden. Medewerkers hangen niet langer vast aan één keuze. Ze bepalen op elk moment zelf hoe ze van A naar B gaan.

    Het mobiliteitsbeleid als uithangbord voor nieuw talent

    De War on Talent speelt bij steeds meer organisaties een prominente rol. Hoe haal je de talentvolle medewerkers van morgen binnen? En hoe zorg je ervoor dat ze blijven? Als we kijken naar organisaties die al jaren tussen de favoriete werkgevers staan, is het antwoord duidelijk: flexibele werktijden, diversiteit op de werkvloer of veel eigen verantwoordelijkheid. Die werkgevers doen veel moeite om aantrekkelijk te blijven voor hun mensen. Ook op het gebied van mobiliteit.

    De toenemende verstedelijking heeft een sterke invloed op de mobiliteit van medewerkers. Parkeerruimte wordt schaarser en duurder. Steeds meer steden introduceren een Lage Emissie Zone waar je in de toekomst alleen met een (deels) elektrisch voertuig binnen mag. Als organisaties zich in de buurt van het station vestigen, komen meer medewerkers met het openbaar vervoer. Download onze nieuwste whitepaper voor een diepere inkijk in de aantrekkingskracht van een goed mobiliteitsbeleid.

    Flexibeler werken met flexibeler vervoer

    Flexibeler werken met flexibeler vervoer

    Ontwikkelingen zoals flexwerken, conference calls en Skypen, Zoomen of Microsoft Teams zorgen ervoor dat medewerkers minder op kantoor zijn. De ene dag fiets je naar een flexplek, de andere dag ga je met de trein naar kantoor. Staat er veel file? Dan neem je een elektrische fiets in plaats van de auto.

    Toegang tot vervoer wordt belangrijker dan het bezit. Met de lancering van het federale mobiliteitsbudget is de bedrijfswagen nog steeds een waardige optie, maar hij moet wel milieuvriendelijk genoeg zijn. En fiscale vrijstellingen voor werknemers zijn een duwtje in de rug om te kiezen voor alternatieve vervoermiddelen. Meer over de voordelen van het mobiliteitsbudget lees je in onze nieuwste whitepaper.

    Flexwerken wordt de norm maar het kantoor is nog geen verleden tijd. Zeker wanneer de economie aantrekt, wordt het vestigingsbeleid heel belangrijk om nieuwe werknemers aan te trekken. De kloof tussen wonen en werken wordt steeds kleiner. Een ongelukkig gelegen kantoor kan daar ongewild een stokje tussen steken.

    Meer weten over werken en wonen in 2030? Lees onze nieuwste whitepaper: Wonen, Werken en Mobiliteit in 2030.


    Download de whitepaper

     

    Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

    Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

    Schrijf gratis in