Zo gaat Athlon terug aan de slag op het hoofdkantoor

  dinsdag 26 mei 2020

  Een goede film begint bij een uitgekiend scenario een gedetailleerd draaiboek. Niet dat we bij Athlon een productie op touw zetten, maar de vergelijking met de filmwereld is niet helemaal uit de lucht gegrepen.

  Zo gaat Athlon terug aan de slag op het hoofdkantoor

  Onder regie van Operations Director Herman Yperman en Facility Manager Rina Taymans hebben we afgelopen maandag de ‘machine’ van ons hoofdkantoor in Machelen weer aangezwengeld, maar niet zonder het decor grondig aan te passen en de ‘cast’ zorgvuldig te briefen.

  Die cast werd om te beginnen onderverdeeld in twee teams, Rood en Blauw, die alternerend naar kantoor mogen komen, al blijft thuiswerken uiteraard toegelaten. De onpare weken is het aan Rood, de pare weken aan Blauw om naar Machelen te pendelen. Ook wordt aan de werknemers gevraagd om gespreid aan te komen tussen 7u en 9u om file aan de receptie te vermijden. Bij aankomst moeten de Athlon-medewerkers systematisch de handen wassen. Ze krijgen bovendien elk drie wegwerp- en twee stoffen mondmaskers.

  Hoewel ons kantoor in Machelen ontworpen is als flexibele werkplek zonder vaste plaatsen, blijft iedere werknemer in het huidige scenario de hele week aan hetzelfde bureau werken. Aan het eind van de werkdag bergt iedereen zijn toetsenbord, muis en muismat op in zijn locker. Zo kan elke werkplek ook gemakkelijk gereinigd worden. Het zijn maatregelen die van iedereen een inspanning vergen, maar die wel noodzakelijk zijn om van de huidige situatie geen ultra-langspeelfilm te maken.

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in