Athlon Consulting

De manier waarop we ons verplaatsen verandert en wordt steeds diverser en duurzamer. Onze consultants wijzen je de weg naar future-proof mobiliteitskeuzes en loodsen je om de obstakels heen. 

Business men in leasecar at night

  Athlon Consulting: Goed voorbereid voor morgen

  Iets dat vandaag waarheid is, kan morgen alweer achterhaald zijn, zeker in een complex mobiliteitslandschap als het onze. Het is moeilijk om bij te blijven en te anticiperen. Vertrouw daarom op onze consultants. Wij hebben de volgende stap al uitgedacht vóórdat je wist dat die nodig was. Ons team van experts staat voor je klaar om jouw mobiliteitsplan uit te dokteren en stapsgewijs te implementeren. 

  De meerwaarde van Athlon Consulting

  People, Planet en Profit: de juiste balans vinden is een grote uitdaging. Je wil maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook de kosten beheersen. Tegelijk wil je ook beantwoorden aan de hoge eisen van je medewerkers, die telewerk en flexibele werkuren steeds belangrijker vinden. Net daarom is Athlon Consulting geen overbodige luxe, maar een grote meerwaarde.

  Anticipeer op de veranderingen vanuit de overheid
  Implementeer duurzaamheid in je beleid en houd de kosten onder controle
  Vertrouw op een team van gedegen experts
  Kies voor een persoonlijk advies en contact
  Athlon biedt maatwerk speciaal voor jouw vraagstuk
  Van analyse over strategie tot stappenplan

  Wat leeft er bij jouw medewerkers?

  Wanneer een bedrijf zijn mobiliteitsbeleid onder de loep neemt, kan het niet om de bestuurder heen. Ga na wat er leeft bij je medewerkers en breng de noden en verwachtingen op de juiste manier in kaart. Alleen zo creëer je draagvlak en maak je de beste keuzes voor de toekomst.

  Fréderic Denies, Marketing & Consulting Manager

  Mobility Profiler

  Wat hebben jouw medewerkers nodig? Dat kun je maar op één manier te weten komen: door ze te bevragen. Dat is het meest efficiënte uitgangspunt voor jouw mobiliteitsbeleid. Zo vermijd je keuzes die op papier een goede oplossing lijken, maar in de praktijk niet goed passen bij de mensen in je organisatie. 

  In een enquête, specifiek gericht op de situatie van jouw organisatie, peilen de Athlon consultants de behoeften van jouw medewerkers. De resultaten brengen reële mobiliteitsnoden aan het licht. Dat geeft een duidelijk zicht op de beste keuzes. Onze experts formuleren een advies dat hier 100% op aansluit. 

  Working Situation
  Person standing on car

  TCO Scan

  De kostprijs van een leasewagen is veel meer dan enkel de maandelijkse huurprijs. Alles moet in rekening worden gebracht: de niet-aftrekbare btw, de CO2-bijdrage, de fiscale aftrekbaarheid, de brandstof, enzovoort. Het kostenplaatje dat hieruit ontstaat, is de total cost of ownership (TCO).

  Deze TCO is de meest correcte basis om diverse aandrijftypes (diesel, benzine, elektrisch, hybride) met elkaar te vergelijken, kostenefficiënte beslissingen te nemen en je vlootvergroening nauwkeurig te budgetteren. Een TCO Scan bestaat uit 5 stappen. 

   

  Car & Mobility Policy Review

  New reality, new mobility, new rules... Is jouw mobiliteitsbeleid nog wel up-to-date? Een actueel, transparant en duurzaam mobiliteitsbeleid is belangrijk voor je organisatie. De Car & Mobility policy legt niet enkel de visie van je organisatie vast, maar vat ook de rechten, plichten en de procedures rond mobiliteit samen.

  Onze Athlon-consultants helpen je om een heldere, allesomvattende policy te ontwikkelen. Hierbij worden je huidige documenten geanalyseerd en afgetoetst aan de laatste wetgeving en trends. Zo kunnen we samen met jou het beste beleid voor je bedrijf uitstippelen.

  Onze Athlon TCO Scan helpt

  "We hebben met onze Athlon TCO Scan al meerdere klanten kunnen helpen bij de afweging tussen benzine/diesel en elektrisch/hybride. Enkel met een juiste becijfering maak je immers slimme keuzes."

  Philippe Fouyn, Strategic Consulting Manager

  MobilityBudget

  Niet alle medewerkers willen een bedrijfswagen, ook al hebben ze er recht op. Ze willen hun mobiliteit op een duurzame en flexibele manier organiseren, zowel zakelijk als privé. Daartoe werd het federale mobiliteitsbudget in het leven geroepen. 

  Dat biedt een brede waaier van mogelijkheden, maar komt ook met de nodige complexiteit. Gelukkig kun je op de expertise van Athlon rekenen om jouw mobiliteitsplan af te stemmen op jouw personeel. Bij Athlon vind je ook alle oplossingen onder één dak: van mobiliteitskaart over huurwagen tot leasefiets. 

  Business men on leasebike

  Ontdek de toekomst van Mobiliteit met onze podcastserie

  Duik in de nieuwste trends rond bedrijfswagens en mobiliteit met de Athlon Belgium’s Expert Talks podcastserie. Onze afleveringen bieden essentiële inzichten over de transitie naar elektrisch rijden, de voordelen van het mobiliteitsbudget, en hoe je de kosten van je vloot beheert. Krijg antwoorden op prangende vragen en blijf voorop in de mobiliteitsrevolutie.

  Athlon podcast dame in trein

  Charge Strategy

  Een succesvolle transitie naar elektrische mobiliteit? Daarvoor heb je een doordachte, toekomstgerichte laadstrategie nodig. Van een laadpaal thuis over laadinfrastructuur op kantoor tot publiek laden: een integrale aanpak dringt zich op.

  Athlon helpt je om je noden in kaart te brengen en er de juiste oplossingen aan te koppelen. Terugbetaling van thuis afgenomen stroom, een performante wallbox, intelligente laadpalen met load balancing: onze experts maken je wegwijs en reiken je de nodige hardware- en software-laadoplossingen aan via gedegen partners.

  Naast oplaadpunten voor elektrische auto's voorziet Athlon bovendien in handige betaalsystemen voor publieke laadpalen. Zo creëer je een sluitend ecosysteem rond je elektrische auto's en maak je het je werknemers een stuk gemakkelijker.

  Elektrische bedrijfswagens
  Wist Je Dat

  Wist je dat?

  Athlon Consulting niet is voorbehouden voor grote vloten, maar net zo waardevol en kostenbesparend kan zijn voor kmo’s? We stemmen ons aanbod af op jouw wensen.

  Jouw consulting expert

  Getting you there

  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Hoe kunnen we je helpen?

  We horen graag de behoeften van jouw onderneming en werknemers. Zo zorgen we ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen. En waar jullie ook heengaan.

  MyAthlon

  In deze digitale omgeving krijgen leaserijders toegang tot alle informatie over hun leasewagen en kunnen vlootbeheerders al hun voertuigen beheren: je doet alles hier!

  Terug naar het overzicht