MyAthlon

Athlon E-Mobility: een globale aanpak

Niet voor niets was Athlon de eerste leasingmaatschappij in België die in e-mobility investeerde. Sinds 2011, met de komst van de Tesla Roadster, hebben we op basis van onze eigen ervaring al heel wat bedrijven de overstap naar elektrisch rijden helpen maken. We gaan verder dan louter leasing: je kunt bij ons ook terecht voor advies, laadinfrastructuur en laadpassen.

Contacteer ons
Loading A Tesla Car

  Verklein je voetafdruk

  Duurzaamheid behoort tot de kern van onze bedrijfsvoering. Ook voor onze klanten is de vermindering van de eigen CO2-uitstoot steeds belangrijker, zowel intern als naar de buitenwereld toe.

  Er zijn heel wat manieren om de koolstofvoetafdruk van je onderneming te verkleinen. Je kunt je vloot omschakelen naar (deels) elektrische voertuigen, al dan niet in combinatie met Athlon BikeLease.

  Dat kan bovendien kostenneutraal of zelfs kostenbesparend dankzij de gunstige fiscaliteit, die maakt dat de Total Cost of Ownership concurrentieel is in vergelijking met benzine en diesel.

   

   

  Meer weten over TCO

  Doe je voordeel met elektrisch rijden

  Emissievrije bedrijfsauto's hebben heel wat troeven voor je organisatie, je werknemers en natuurlijk het milieu.

  Minder belastingen
  Elektrische auto's genieten een gunstfiscaliteit onder de vorm van een maximale fiscale aftrekbaarheid, een lage CO2-bijdrage en minimale verkeersbelastingen.
  Lagere Total Cost of Ownership
  Het totale kostenplaatje van een elektrische auto valt vaak gunstiger uit dan dat van een voertuig met traditionele verbrandingsmotor. Het grootste voordeel komt voort uit de fiscaliteit, maar je bespaart ook op energie- en onderhoudskosten.
  Gemotiveerde medewerkers
  Steeds meer werknemers willen overstappen op elektrisch rijden en zo hun steentje bijdragen tot een betere leefomgeving. Door de carpolicy open te stellen voor EV's profileer je je als aantrekkelijke, milieubewuste werkgever.
  Steeds meer keuze
  Het aanbod elektrische voertuigen neemt snel toe, in alle segmenten. Er zijn steeds meer betaalbare modellen, maar ook de premiummerken breiden hun gamma fors uit.
  Meer rijbereik, sneller laden
  De actieradius van elektrische voertuigen is in 5 jaar tijd verdubbeld en zal blijven groeien. De meeste modellen halen tussen 300 en 500 kilometer. Tegelijk gaat ook de laadsnelheid naar omhoog.
  Een ander voertuig wanneer je wil
  Dankzij Athlon Flex kunnen je medewerkers een deel van hun leasebudget opzij zetten om af en toe een ander voertuig ter beschikking te hebben. Ideaal dus voor wie stressvrij met de auto op vakantie wil.

  Groeiende laadmogelijkheden

  De grootste e-mobility uitdaging is het efficiënt opladen van elektrische wagens. Vandaag wordt 60% van de elektrische wagens op kantoor opgeladen, 30% thuis en 10% op openbare plaatsen. Inmiddels beschikt België over zo’n 10.000 openbare laadpunten en het netwerk zal in de komende jaren fors uitbreiden onder impuls van de Europese Green Deal.

  Garandeer de inzetbaarheid van jouw elektrische vloot 

  Voor laadinfrastructuur thuis en op kantoor zijn er verschillende mogelijkheden via Athlon Charge. Voor onderweg ondersteunen we je met aanvullende diensten, zoals onze laadpassen die toegang bieden tot de publieke laadpalen. 

  Contacteer ons

  Athlon Charge maakt het compleet

  Een elektrische auto is maar zo bruikbaar als de mate waarin je hem efficiënt kunt opladen. Voor een maximale ontzorging heeft Athlon een partnership gesloten met Eneco en Powerdale. Deze ervaren partijen zorgen voor slimme laadinfrastructuur voor thuis en op kantoor, van smart cable tot geconnecteerde laadpaal.

  Maar Athlon Charge is meer dan dat. Onze partners evalueren de 'as is'-situatie en bekijken welke infrastructuurwerken eventueel nodig zijn om veilig en performant te kunnen laden - en klaar te zijn voor een steeds grotere elektrische vloot.

   

  Wist Je Dat

  In het geval van een slimme wallbox kan de beschikbare stroom optimaal verdeeld worden tussen huishoudtoestellen en de auto, zodat je niet per se je aansluiting moet verzwaren. Ook op kantoor kun je aan slimme load balancing doen. Onze consultants vertellen je er graag meer over.

  100% charge

  Line illustration E-Mobility

  Een stappenplan om elektrisch te gaan rijden

  Er komt heel wat kijken bij de overstap naar elektrisch rijden. Welke stappen doorloop je om te vergroenen? Athlon Consulting begeleidt je van a tot z om een succesvolle E-Mobility implementatie te verzekeren. Een toegewijde consultant, die onafhankelijk werkt van het verkoopteam van Athlon, geeft je een antwoord op deze vragen:

  1. Hoe beheer je de budgetten? Een TCO-scan & advies voor implementatie is het resultaat.
  2. Is elektrisch rijden aan de orde? Een enquête onder je medewerkers geeft inzicht.
  3. Hoe omkader je het gebruik? Samen stemmen we je 'Car & Mobility Policy' af.
  4. Hoe stuur je de implementatie concreet aan? Een 360°-aanpak zorgt dat je niets over het hoofd ziet.

  De uitkomst is een bruikbaar advies op basis van analyses op maat.

  Meer over Athlon Consulting
  Crossing roads in nature

  Zijn plug-inhybrides nog fiscaal interessant?

  Moet je dan nu al denken om over te stappen naar volledig elektrisch, of is plug-inhybride in jouw geval een goede tussenoplossing? En zullen dieselwagens nog een rol spelen? Ook leggen we uit hoe de CO2-bijdrage en het Voordeel van Alle Aard zullen evolueren het komende decennium. In ons dossier rond Autofiscaliteit krijg je antwoord op je vragen. 

  Lees onze Autofiscaliteitsgids

  De fiscaliteit van laadoplossingen?

  Zowel fiscaal als op het vlak van TCO kunnen de juiste beslissingen met betrekking tot laadoplossingen je veel geld besparen. Wist je bijvoorbeeld dat investeringen in laadpalen 200% fiscaal aftrekbaar zijn, als je er snel bij bent? En dat split-billing de installatie van laadpalen bij werknemers thuis heel wat makkelijker maakt? In ons dossier 'Van elektriciteit naar fiscaliteit' gaan we dieper in op de materie en geven we antwoord op je vragen.

  Van elektriciteit tot fiscaliteit

  Hoe kunnen we helpen?

  Hebben jij en je onderneming specifieke noden en wensen? We horen het graag en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Contacteer ons
  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Contacteer ons

  E-Mobility nieuws

  MG 5 elektrische stationwagen

  Athlon's EV Première - MG 5: dagelijks bruikbare elektrische break

  Een elektrische stationwagen? Die vind je vandaag enkel bij MG, dat met de 5 op bestuurders mikt die bijvoorbeeld hun Ford Focus Clipper, VW Golf Variant of Opel Astra Tourer willen inruilen voor een even handige auto op batterijen.

  Lees meer

  Athlon’s EV Première - Mazda CX-60: plug-inhybride SUV op premiumniveau

  De CX-60 wil klanten verleiden die vandaag ook een BMW- of Jaguar-showroom zouden binnenstappen voor een sportieve SUV met oplaadbare batterij. Mazda mikt dus hoger dan ooit tevoren.

  Lees meer
  Lexus RZ 450e

  EV vooruitblik - Lexus RZ 450e: weerwerk voor de Audi Q4 e-tron

  Het Japanse luxemerk Lexus heeft er lang over gedaan om een elektrische cross-over op de markt te brengen, maar slaat met de RZ 450e spijkers met koppen. Hij werd van onderstel tot plafond ontwikkeld als een elektrische auto en introduceert heel wat technologische snufjes.

  Lees meer

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Backseat of a leasecar Athlon FullServiceLease Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease Athlon VanLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Charging electric leasecar Duurzaamheid

  Geef uw mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen