MyAthlon

Athlon MobilityBudget

Mobiliteit gaat verder dan autolease. De manier waarop we wonen, werken en bewegen verandert, zodat we ook andere behoeften hebben. Het mobiliteitsbudget, of je nu voor het 'federale' type kiest of een oplossing op maat wil voor alle medewerkers, is het perfecte antwoord en Athlon je perfecte partner om het succesvol in te voeren.

Business men on leasebike

  Speel in op de veranderende behoeften

  Thuiswerken is sinds 2020 helemaal ingeburgerd. Wie niet meer dagelijks naar kantoor moet, heeft misschien ook minder nood aan een krachtige bedrijfsauto.

  Steeds meer verplaatsingen worden met de fiets gedaan. Dat vloeit ook voort uit de wil om gezonder en duurzamer te leven. Mensen vragen ook flexibiliteit en gemak, zodat ze zich kunnen verplaatsen zoals het hen schikt.

  Lees meer over wonen en werken in 2030

  Het federale mobiliteitsbudget

  Wie vandaag over een bedrijfsauto beschikt of er recht op heeft, kan overschakelen op het federale mobiliteitsbudget. De klemtoon verschuift naar zachte, duurzame mobiliteit, maar een auto is nog steeds mogelijk. Het saldo wordt jaarlijks uitbetaald.

  Pijler 1: een ecologische bedrijfsauto
  Binnen het mobiliteitsbudget mag je een auto kiezen die maximaal 95 g/km CO2 uitstoot. Voor plug-inhybrides is dat 50 g/km.
  Pijler 2: zachte mobiliteit
  Een deelauto, een vervoersabonnement, een leasefiets,... er zijn heel wat mogelijkheden en ze zijn vrijgesteld van belasting op het privégebruik (VAA).
  Pijler 3: het saldo
  Wat er op het einde van het jaar overblijft, wordt na afhouding van een bijzondere werknemersbijdrage van 38,07% uitbetaald als loon.

  Ook voor wie geen bedrijfsauto heeft

  Het federale mobiliteitsbudget is er enkel voor bedrijfsautorijders, maar bij Athlon bieden we ook oplossingen op maat aan waarvan iedere werknemer in jouw bedrijf kan genieten. 

  Tevreden medewerkers zijn de kracht van jouw onderneming. Alles begint bij een goede work-life balance. Het mobiliteitsbudget op maat helpt hen hun mobiliteit op een verantwoorde manier in te vullen, à la carte en zonder gedoe.

  The war for talent
  Man With Step

  In 5 stappen naar een mobiliteitsbudget

  Hoe begin je aan het mobiliteitsbudget? Dit stappenplan helpt jou op weg naar een flexibele en duurzame mobiliteit op maat. Zo blijf jij Employer of Choice, zonder dat je kosten stijgen.

  Vijfstappenplan
  Man and woman in front of laptop

  Vergroen je mobiliteit

  Het mobiliteitsbudget biedt een grote opportuniteit. Het geeft werkgevers de kans om hun mobiliteitsbeleid te vergroenen met ecologischere wagens en andere vervoersmodi – en dat op een kostenneutrale, mogelijk zelfs kostenbesparende manier. Kortom, het mobiliteitsbudget is een must voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal stellen en klaar willen zijn voor morgen.

  Enkele voorbeelden
  Man Taking A Train
  Wist Je Dat

  Als je binnen een straal van 5 kilometer rond je werk woont, kun je het federale mobiliteitsbudget onder de tweede pijler ook aanwenden om een deel van de huurkosten of de interesten op je hypothecaire lening te betalen.  

  Hoe kunnen we helpen?

  Elke onderneming is anders. Elke werknemer is anders. Wij luisteren naar jullie wensen en noden en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Contacteer ons
  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Contacteer ons

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Backseat of a leasecar Athlon FullServiceLease Loading A Tesla Car Athlon E-Mobility Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Two women in car The war for talent Charging electric leasecar Duurzaamheid

  Geef uw mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen