Nieuwsbericht

Audi e-tron: “Uitdager voor Tesla met een Belgisch tintje”

Geplaatst op
In de Audi-fabriek in Vorst rolt sinds kort de eerste volledig elektrische Audi van de band. Met de e-tron zet de klassieke autoconstructeur een grote stap richting een duurzame toekomst.

Nog voor de Audi e-tron op de markt kwam, werd hij tot ‘Tesla Killer’ gedoopt. De verwachtingen waren dus hoog gespannen, ook bij onze medewerker Hans Walkiers. Hij testte een e-tron advanced 55 quattro 265 kW Design selection. “De wagen ontgoochelde absoluut niet. Al vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat de hele aankleding van de e-tron comfortabel en mooi afgewerkt is, zoals we dat van het Duitse merk gewend zijn. Qua grootte doet de e-tron denken aan de Audi A5, maar dan iets hoger. Ook het dashboard van de SUV doet denken aan andere Audi-modellen en voelt daardoor vertrouwd aan.”

Pittige motor

Volgens de WLTP-normen bedraagt het theoretische rijbereik van de e-tron 400 kilometer. Hans Walkiers: “In de praktijk rijd je met een volle batterij ongeveer 300 kilometer. Wanneer je het gaspedaal lost of remt, recupereert de e-tron zoveel mogelijk energie. De elektrische motor is pittig zonder extreem uit de hoek te komen en reageerde in alle omstandigheden zoals ik verwachtte.”

Unieke features

Door de krachtige lithium-ionbatterij is de kofferbak minder diep dan die van de klassieke modellen, maar met 600 liter raak je er nog ruim voldoende bagage in kwijt. Hans Walkiers: “Dat heeft de e-tron onder meer te danken aan het afgesloten opbergvak voor laadkabels onder de motorkap, waardoor je in de kofferbak geen plaats verliest. Maar de e-tron heeft ook andere unieke features. Zo was de wagen die ik testte uitgerust met achteruitkijkcamera’s in plaats van -spiegels: in de voorste portieren zaten beeldschermen verwerkt. Na 35 jaar rijervaring met spiegels was dat wel even aanpassen.”

Comfortabel karakter

Is dit nu een ‘Tesla Killer’? Hans Walkiers nuanceert: “Met de e-tron wordt Audi voor Tesla een geduchte concurrent, maar eigenlijk heeft de Audi e-tron een compleet ander karakter. Tesla zet meer in op prestaties, terwijl Audi met de e-tron op comfort, afwerking en vlot rijden focust. Dankzij de uitgewerkte aerodynamica had ik nooit het gevoel onderweg te zijn met een heel zware wagen. Toch heeft de e-tron ook een Amerikaans trekje: de full-ledverlichting doet denken aan de auto uit Knight Rider als je de wagen ontgrendelt.”

Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

Abonneer u gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in uw mailbox.
Abonneer u gratis

Terug naar nieuwsoverzicht