Nieuwsbericht

Athlon fietst Week van de Mobiliteit in

Geplaatst op
Van 16 tot 22 september laten Athlon-medewerkers de auto zoveel mogelijk thuis. Net als andere Europese bedrijven en verenigingen organiseert de mobiliteitsaanbieder tijdens de jaarlijkse Week van de Mobiliteit allerlei acties die ons doen stilstaan bij onze manier van verplaatsen.

Naar goede gewoonte neemt Athlon ook dit jaar het voortouw in de Week van de Mobiliteit. De mobiliteitsaanbieder doet dat met twee initiatieven. 

Twee acties

Met Share your #AthlonMobilityMoment spoort Athlon zijn medewerkers aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve vervoermiddelen, carpooling of thuiswerk. Ook naar het werk rijden buiten de spitsuren wordt aangemoedigd. Medewerkers kunnen foto’s van hun ervaringen doorsturen. De origineelste beelden worden elke dag intern en via de sociale media gedeeld.

Dit jaar schenkt Athlon ook extra aandacht aan de fiets als alternatief vervoermiddel. Elke weekdag vertrekt er een fietspeloton uit een andere gemeente naar de hoofdzetel van Athlon. Mechelen, Leuven, Brussel, Grimbergen en Tervuren krijgen elk een eigen kapitein die het peloton naar Machelen zal leiden. Bij aankomst voorziet het bedrijf in een lekker ontbijt .

Waarom de fiets?

Heel wat Athlon-medewerkers kiezen al langer voor de fiets. Christine De Laet (credit collector bij Athlon) spant de kroon: zij fietst al meer dan 25 jaar naar het werk. “Alleen als het sneeuwt of gevaarlijk glad is, neem ik het openbaar vervoer. Ik vind het vooral belangrijk dat ik elke dag frisse buitenlucht inadem. Bovendien weet ik perfect wanneer ik thuis of op het werk zal zijn, want de files fiets ik voorbij. Wel voel ik me soms nog onveilig door automobilisten die de voorrangsregels niet respecteren.”

Rina Taymans (location coördinator bij Athlon) gaat al meer dan een jaar elke dag met de fiets naar het werk. “Van Mechelen naar Machelen loopt een perfect fietspad. Die zestien kilometer fiets ik ook als het regent of sneeuwt. Sinds februari ben ik nog maar negentien keer natgeregend. Op het werk kan ik een warme douche nemen. Als je familiale omstandigheden en job het toelaten, is de fiets een ideaal alternatief. Ik kan het iedereen aanraden. Al doe je het maar een paar keer per week: na je fietstocht is je hoofd helemaal leeg.”

Sinds september 2017 fietst ook Stef Kennis (aankoper bij Athlon) vier keer per week naar het werk. “Ik woon 29 kilometer van Machelen. Zo fiets ik elke ochtend en avond een uurtje, waardoor ik mijn cardiotraining al achter de rug heb en na het werk kan genieten van een rustige avond. In het begin was het moeilijk om ’s morgens te vertrekken, maar ondertussen ben ik elke ochtend blij dat ik fiets. Zo draag ik ook een steentje bij aan een gezonder milieu. Je hoeft niet altijd de auto te nemen, het kan echt wel anders.” 

Wilt u tijdens de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september) ook een actie organiseren en bent u nog op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de website van Duurzame Mobiliteit (waar u acties in Vlaanderen kan registreren) of op www.mobilityweek.eu
Overweegt u het hele jaar door de wagen wat vaker af te wisselen met de fiets? Dan is een bedrijfsfiets misschien iets voor u. Via Athlons Bikelease komt u meer te weten over het aanbod. 

Terug naar nieuwsoverzicht