Nieuwsbericht

Bedrijfswagen, mobiliteitsbudget of cash?

Geplaatst op
Met twee nieuwe maatregelen wil de regering Michel de mobiliteitsproblemen in België aanpakken: een verhoging van de belasting op tankkaarten en de mogelijkheid om de bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsbudget of meer nettoloon. Welke gevolgen zullen deze maatregelen hebben?

De impact van de nieuwe regels is moeilijk in te schatten. “Veel concrete details staan nog niet vast”, vertelt Pieter Goossens. “We moeten afwachten hoe de regering de maatregelen vorm zal geven. Met de juiste uitwerking kunnen ze een grote invloed hebben op de mobiliteit in België.”

Tankkaart

Momenteel zijn tankkaarten voor 75% fiscaal aftrekbaar. Dat percentage zal in de toekomst zakken. Pieter Goossens: “In welke mate een tankkaart nog aftrekbaar zal zijn in de toekomst, weten we op dit moment niet. Zeker is wel dat de kosten voor de werkgever zullen stijgen. In de praktijk zal een louter forfaitaire verhoging van de brandstofkosten echter geen verschil maken: het aantal bedrijfswagens op onze wegen zal er niet door afnemen.” “Veel hangt af van de precieze invulling van deze maatregel. Je kunt de belastingaftrek van de tankkaart bijvoorbeeld verbinden aan de milieuvriendelijkheid of de leeftijd van de wagen. Op die manier zullen er weliswaar niet minder auto’s op de baan zijn, maar de auto’s die rondrijden zullen wel minder impact hebben op het milieu.”

Cash of auto?

De tweede maatregel die de regering heeft aangekondigd kan wel een grote invloed hebben op de mobiliteit. “In plaats van een bedrijfswagen zullen werknemers kunnen kiezen voor een mobiliteitsbudget of een nettoloonsverhoging. Ook daarover kennen we nog geen details. Vallen de verschillende mogelijkheden te combineren en kan een werknemer kiezen voor een mobiliteitsbudget in combinatie met een (kleinere) wagen? Of moet hij resoluut voor één optie kiezen?” 

Goede evolutie

Dat de nieuwe regel een stap in de juiste richting is, staat voor Pieter Goossens vast. “Als deze maatregel op de juiste manier geïmplementeerd wordt, kunnen we er goede resultaten mee boeken. Door alternatieve vervoersmiddelen aantrekkelijk te maken, zullen heel wat werknemers – zeker degenen die in de buurt van stations of op fietsafstand van het werk wonen – de auto aan de kant laten staan.”
Een zuivere nettovergoeding in ruil voor de bedrijfswagen brengt wel risico’s met zich mee. “Daarom zijn de flankerende maatregelen heel belangrijk”, aldus Goossens. “Een gezin met twee bedrijfswagens kan besluiten er een op te geven in ruil voor meer inkomen. Dan is er één auto van de baan verdwenen. Anderzijds kan een werknemer kiezen voor het extra loon en zelf een kleinere wagen kopen, die misschien wel ouder en vervuilender is dan de bedrijfswagen die hij eerst had. Dan maken we geen winst, integendeel. Zo zou de impact op het milieu zelfs nog verhogen. Dat moeten we koste wat het kost vermijden.”

Efficiënt kader

Door de hoge loonkost in België en de relatief eenvoudige administratie die een bedrijfswagen met zich meebrengt, is het concept erg populair. Om andere vormen van mobiliteit te promoten, moet de administratie dus even eenvoudig zijn. “Het is aan de regering om het kader zo efficiënt mogelijk te organiseren, zeker voor kleinere bedrijven die minder tijd en personeel hebben om de regels te doorgronden. Als de regels rond het mobiliteitsbudget te ingewikkeld zijn, zullen werknemers al snel alleen maar de keuze krijgen tussen een wagen of cash. Dan komt er geen mobiliteitsbudget en dat zou zonde zijn. Deze maatregel mag niet louter een manier worden om aan hoge belastingdruk te ontsnappen. Voorlopig heeft geen enkele regering breed genoeg durven kijken. We hopen dat dat nu wel gebeurt, want dit is een ideaal moment om de mobiliteitsknoop in België te ontwarren.” 

Athlon staat klaar

De mogelijkheid bestaat dat de nieuwe regels invloed zullen hebben op bedrijven en leasemaatschappijen. Maar voorlopig is het nog koffiedik kijken. “Alles zal afhangen van hoe de maatregelen ingevuld worden”, zegt Goossens. “We hopen op een eenvoudig systeem dat voor alle bedrijven toegankelijk is, zodat zoveel mogelijk werknemers kunnen kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen. Als leasemaatschappij denken wij al vele jaren aan mobiliteit in al haar aspecten, niet alleen aan de wagen. Wij zijn er dus helemaal klaar voor.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht