Nieuwsbericht

"Bedrijven zijn klaar voor de fiets"

Geplaatst op
Voor haar Bikelease-formule werkt Athlon al meerdere jaren samen met het Brusselse bedrijf C-Tec. “De bedrijfsfiets wordt jaar na jaar populairder”, vertelt associate & managing director Michel Lagasse.

C-Tec voorziet al sinds 2009 fietsen voor meer dan 40 klanten. Michel Lagasse, associate & managing director bij C-Tec: “Onze klanten zijn heel uiteenlopend, van kmo’s tot zeer grote bedrijven. Vaak vragen hun werknemers zelf om fietsen. Sommige klanten bieden fietsen aan op hun bedrijventerrein, zodat hun medewerkers zich snel van het ene gebouw naar het andere kunnen verplaatsen. Andere, zoals Athlon, zorgen ervoor dat hun klanten hun werknemers naast een bedrijfswagen ook een fiets kunnen aanbieden. En een derde groep ziet de fiets als een goede vorm van extra verloning: hun werknemers krijgen een bonus zonder dat ze daar veel van moeten afdragen.”

De ideale fiets

“We hebben verschillende soorten fietsen in ons assortiment”, vertelt Michel Lagasse. “Stadsfietsen, koersfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes … In de praktijk is het de klant die de catalogus kiest. Daaruit kiezen de werknemers de fiets die binnen hun budget past en het beste aansluit bij hun behoeften.”
“Heel wat mensen staan open voor een elektrische fiets voor het woon-werkverkeer. Vooral voor langere afstanden is die ideaal. Wie minder dan 5 kilometer moet afleggen, zal de elektrische fiets eerder links laten liggen en opteren voor een gewone fiets. Zo is er voor iedere werknemer een ideale optie.”

Stijgende tendens

De fiets wint duidelijk aan populariteit. Al veel mensen nemen de fiets naar het werk, al dan niet in combinatie met andere vervoersmiddelen. De voordelen zijn dan ook talrijk. “Wat mensen vaak over de streep trekt, zijn de fiscale voordelen”, weet Michel Lagasse. “Op een bedrijfsfiets betaal je geen voordeel van alle aard en de kilometervergoeding wordt tot 22 cent per kilometer niet belast, op voorwaarde dat hij voor woon-werkverkeer en zakelijke verplaatsingen wordt gebruikt. Ook is een fiets natuurlijk heel goed voor het milieu en de gezondheid.” 

 Het hangijzer

Toch is niet iedereen overtuigd. “De veiligheid op onze wegen is nog een heet hangijzer”, aldus Michel Lagasse. “Er wordt volop aan de infrastructuur gewerkt, maar toch wagen veel mensen zich liever niet met de fiets op de baan. Of ze zijn bang dat hun fiets gestolen zal worden. Daarvoor voorzien we goede sloten en extra verzekeringen. Ook het weer heeft veel invloed, al regent het in België veel minder dan we denken. De juiste kleding en accessoires doen dan wonderen.”

 Onduidelijke wetgeving

Wat er nog nodig is om de fiets definitief te lanceren? Michel Lagasse: “Veel bedrijven zijn wel geïnteresseerd, maar vinden de wetgeving rond bedrijfsfietsen niet duidelijk genoeg. Ze wachten nog op andere bedrijven om het voortouw te nemen. Maar heel wat bedrijven zijn al op de kar gesprongen, al is de regelgeving nog niet helemaal duidelijk.  En er zullen er nog vele volgen.”

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht