Nieuwsbericht

Benzine of diesel: kiezen tussen gezondheid en comfort?

Geplaatst op
Voor het eerst in twintig jaar worden er meer benzineauto’s verkocht dan diesels. Goed nieuws voor het milieu! De leasemarkt toont dezelfde evolutie, al blijven velen twijfelen. Het grootste struikelpunt: een benzinewagen laat minder budget over voor opties dan dezelfde wagen met een dieselmotor. Hoe komt dat, en wat is de beste keuze?

Eerst even de ‘groene’ feiten: een benzinewagen stoot minder vervuilende stoffen uit dan een diesel. Dat geldt vooral voor stoffen zoals koolstofmonoxide, roet, fijn stof en zware metalen, die een directe impact hebben op onze gezondheid en op de natuur. Daarnaast is er de uitstoot van broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2). Broeikasgassen richten niet onmiddellijk schade aan, maar op langere termijn zijn ze wel de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering.

Uit nieuw onderzoek van Transport & Environment blijkt nu dat dieselwagens ook meer CO2 uitstoten en dus slechter zijn voor het klimaat dan benzinewagens. De studie brengt de CO2-uitstoot van beide brandstoffen in beeld, voor hun hele levenscyclus. Als we het volledige plaatje bekijken, stoot een dieselwagen over zijn hele levenscyclus 3,65 ton meer uit dan een benzinewagen. Dat is onder meer het gevolg van een meer energie-intensief raffinageproces om uit ruwe aardolie diesel te verkrijgen. 

Waarom is een benzineauto soms duurder?

Dieselauto’s waren lange tijd de meest gekozen leasewagens. Bestuurders lieten zich overtuigen door hun zuinige karakter en de lagere prijs aan de pomp. Door de gelijkschakeling van de accijnzen op diesel en benzine wordt dat prijsvoordeel kleiner. Toch blijft de perceptie bestaan dat een benzineauto nog altijd duurder is dan een diesel, en dat heeft veel met de CO2-uitstoot te maken.

In leasing zijn sommige benzinewagens goedkoper dan de dieselversie. Dat geldt vooral voor bestuurders die minder dan 20.000 kilometer per jaar afleggen. Bovendien kampen dieselwagens vaker met pannes en hoge reparatiekosten als ze vooral voor korte ritten gebruikt worden. Voor stads- en fileverkeer is een benzinemotor dan een betere keuze. Is de afstand van thuis naar het werk korter dan 20 kilometer? Dan heeft de dieselmotor vaak geen tijd gehad om op ideale werktemperatuur te komen. Modellen met een kleine benzinemotor zijn in aankoop vaak goedkoper dan de dieselvariant. Ludovic De Borle van Athlon: “Model per model vergelijken en bestuurder per bestuurder is dus de boodschap!”

Voordeel van alle aard ook voordelig voor benzinewagens?

Het verschil in CO2-uitstoot tussen zuinige benzine- en dieselwagens is klein. Het zijn vooral de erg krachtige benzineauto’s, zoals Porsches en Ferrari’s, die veel broeikasgassen in de lucht brengen. De fiscus houdt daar weinig rekening mee en baseert zich voor berekeningen op de gemiddelde CO2-uitstoot. Snelle auto’s met krachtige motoren leiden zo tot een minder gunstig fiscaal regime voor alle benzineauto’s. Dat is jammer, want een zuinige benzinewagen stoot ongeveer evenveel CO2 uit als een diesel en veel minder vervuilende stoffen.

Wie CO2-uitstoot zegt, zegt ook voordeel van alle aard (VAA): een werknemer of bedrijfsleider die van zijn werkgever kosteloos een bedrijfswagen ter beschikking krijgt en die ook privé gebruikt, geniet dat voordeel en moet er belastingen op betalen. Een hogere CO2-uitstoot maakt dat het VAA ook hoger ligt.

Veel werknemers gaan ervan uit dat zij meer VAA moeten betalen voor een benzinewagen. En dat heeft een impact op het nettoloon. Ludovic De Borle: “Ook hier is het gevaarlijk om te veralgemenen, want sommige benzinewagens zijn in aankoop veel goedkoper dan de dieselvariant. Daardoor is het dus perfect mogelijk dat de benzinewagen ook voor de werknemer een slimme keuze is inzake loonoptimalisatie.”

Gezondheid én comfort, kan dat?

Is het dan onmogelijk om milieuvriendelijk rijden te combineren met een goed uitgeruste wagen? Ludovic De Borle: “Dat hangt af van de verwachtingen van de klant. Het is een fabeltje dat een klassieke verbrandingsmotor krachtig, zuinig én proper kan zijn. We moeten leren dat ecologisch rijden ook betekent: kleinere motoren, minder vermogen, minder snel optrekken en minder verbruiken. De recente benzinemotoren zijn trouwens al een stuk krachtiger en hebben heel wat koppel. En: wie voor een kleinere, propere benzinewagen kiest, houdt automatisch ook meer budget over voor opties.”

Om de shift naar groenere wagens – op benzine, op aardgas of elektrisch – verder te versnellen is een eerlijker fiscaal beleid nodig. Ludovic De Borle: “Daarom pleit Athlon voor een fiscale verschuiving naar een globale taks die niet enkel op CO2 gebaseerd is maar ook rekening houdt met luchtvervuiling.”

Terug naar nieuwsoverzicht