Nieuwsbericht

Blijf up-to-date met geactualiseerde Athlon Wet- en Fiscuswijzer

Geplaatst op
Werkgevers betalen meer voor tankkaarten, voor bestelwagens wijzigt de verkeersbelasting en er zijn nieuwe regels voor elektrische fietsen. Athlon actualiseerde alle fiscale regels voor personenwagens, bestelwagens en alternatieve vervoersmodi in haar overzichtelijke en gebruiksvriendelijke brochure: de Athlon Wet- en Fiscuswijzer 2017. Drie veranderingen springen in het oog.

Welke fiscale regels veranderen? 3 nieuwigheden:

Werkgevers betalen meer voor bedrijfswagens met tankkaart

Een werknemer of bedrijfsleider die van zijn werkgever kosteloos een bedrijfswagen ter beschikking krijgt en die ook privé gebruikt, geniet een belangrijk voordeel, het ‘voordeel van alle aard’ (VAA). Een deel van het VAA valt ten laste van de werkgever via de vennootschapsbelasting. Dat deel bedraagt minstens 17 procent van het VAA en wordt beschouwd als een bijkomende ‘verworpen uitgave’. Dat percentage stijgt in 2017 naar 40 procent wanneer de werkgever een tankkaart ter beschikking stelt die de werknemer ook voor privédoeleinden mag gebruiken (of als de werkgever de brandstofkosten, ook die van privéverkeer, vergoedt).

Verkeersbelasting voor bestelwagens wijzigt op 1 juli 2017

Tot 1 juli 2017 bepaalt het gewicht van een bestelwagen het bedrag van de jaarlijkse verkeersbelasting. In Vlaanderen verandert dat vanaf 1 juli 2017: vanaf dan wordt de verkeersbelasting voor lichte bedrijfsvoertuigen gekoppeld aan de CO2-uitstoot, de Euronormen en het type brandstof. De maatregel geldt enkel voor nieuwe voertuigen. Elektrische bestelwagens zijn vanaf 1 juli vrijgesteld van verkeersbelasting. Voor bestelwagens op aardgas (CNG) geldt een vrijstelling tot en met 2020. In het Brussels Hoofdstedelijk en het Waals Gewest wijzigt er niets en wordt de verkeersbelasting nog altijd berekend op basis van het gewicht.

Nieuwe regels voor elektrische fiets

Sinds 1 oktober 2016 maakt de fiscus een onderscheid tussen drie types van elektrische fietsen:

  • fietsen met een elektrische hulpmotor (≤ 250 watt en ≤ 25 km/u): deze fietsen beschikken enkel over trapondersteuning.
  • gemotoriseerde fietsen (≤ 1000 watt en ≤ 25 km/u): naast trapondersteuning kunnen deze fietsen ook een motor hebben die aandrijfkracht geeft zonder dat de bestuurder actief trapt.
  • speedpedelecs (≤ 4000 watt en ≤ 45 km/u): de wegcode beschouwt een speedpedelec niet meer als fiets, maar als bromfiets klasse B.

De eerste twee categorieën volgen (op enkele details na) de regels van de gewone fiets. Dat geldt ook voor de fiscale regels. De werknemer betaalt geen VAA op het privégebruik, op voorwaarde dat de fiets ook voor het woon-werkverkeer gebruikt wordt. De werknemer kan ook een onbelaste fietsvergoeding ontvangen van maximaal 0,22 euro per kilometer. De speedpedelecs daarentegen volgen de regels van de bromfiets klasse B. Daardoor krijgen ze noch een fietsvergoeding per kilometer, noch vrijstelling van het VAA.

U vindt een overzicht van alle fiscale regels voor personenwagens, bestelwagens en alternatieve vervoersmodi in de Athlon Wet- en Fiscuswijzer 2017.

Terug naar nieuwsoverzicht