Nieuwsbericht

“CNG stoot tot 95% minder fijn stof uit”

Geplaatst op
testimonial nicolas tys “Een gebaar voor het milieu”, zo noemt Nicolas Tys van Finest Globe Services de keuze voor CNG. Dat het bedrijf daardoor 30 procent op de brandstofprijs kan besparen, is een belangrijk toemaatje.

Finest Globe Services levert waterkoelers en bevoorraadt drank- en snackautomaten voor bedrijven en organisaties. Als een van die automaten defect is, rukt een interventieteam uit om het probleem te verhelpen. Dat doen ze in een compacte bestelwagen waarin ze materiaal en snacks of drank in kunnen vervoeren.

Nicolas Tys van Finest Globe Services: “Toen onze bestelwagen aan vervanging toe was, zochten we een waardige vervanger. Met onze keuze wilden we in de eerste plaats een positieve impact hebben op het milieu. De Fiat Doblo op CNG bleek al snel aan onze criteria te voldoen: hij stoot tot 95 procent minder fijn stof uit dan een dieselwagen en 30 procent minder CO2.”

Rijden in de stad

Omdat de klanten van Finest Globe Services vooral in Brussel en omgeving gevestigd zijn, mocht het voertuig niet te groot zijn. “We moeten ook in smalle straten gemakkelijk kunnen manoeuvreren en parkeren. Wat ons ook overtuigde is dat een CNG-voertuig in ondergrondse garages mag parkeren, in tegenstelling tot lpg-wagens.”

Ook het prijskaartje was voor Finest Globe Services een stevig argument om voor CNG te kiezen: de brandstof is 10 à 12 procent goedkoper dan diesel en ongeveer 30 procent goedkoper dan benzine.  Nicolas Tys: “Dat levert een aanzienlijke besparing op, ookal verbruikt een CNG-voertuig iets meer dan zijn evenknie op diesel of benzine.”

Groot rijbereik

Ook niet onbelangrijk: een CNG-voertuig is praktisch in gebruik. Nicolas Tys: “Aardgas tanken gebeurt even snel als met een brandstofvoertuig en kan 24 uur op 24 in verschillende tankstations in Brussel en omgeving. Daarnaast heeft het voertuig een rijbereik dat ruimschoots volstaat voor onze activiteiten. Louter op CNG is dat 350 tot 400 kilometer; in combinatie met de brandstofmotor kan dat oplopen tot 1000 kilometer.”

Terug naar nieuwsoverzicht