Nieuwsbericht

De 4 belangrijkste voordelen van een zuinige bedrijfswagen

Geplaatst op
Een leasingwagen is voor werkgevers en werknemers nog steeds een fiscaal interessante component van het verloningspakket. Dat geldt des te meer als het wagenpark samengesteld wordt uit zuinige of milieuvriendelijke voertuigen. De vier voornaamste voordelen van ‘groene’ bedrijfsauto’s op een rijtje.

1. Je belast het milieu minder

Als je gaandeweg oudere voertuigen vervangt door energiezuinige modellen, draagt je bedrijf actief bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot. Zo geef je je bedrijf bovendien een positief, milieubewust imago - niet onbelangrijk in een wereld waar een groenere mindset onontbeerlijk is geworden.

2. Je geniet enkele fiscale voordelen

Duurzame voertuigen  zijn niet enkel milieuvriendelijk, ze zijn ook fiscaal interessant. Sinds 1 januari 2020 is het belastingvoordeel voor energie-efficiënte auto's aanzienlijk toegenomen in vergelijking met dat voor vervuilende voertuigen. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijfswagens die je leaset. Meer over de huidige fiscale spelregels ontdek je hier.

3. Je betaalt minder op het Voordeel Alle Aard

De fiscus beschouwt een leasingwagen die je een werknemer ter beschikking stelt en die ook privé gebruikt wordt als bijkomend beroepsinkomen. Deze vorm van inkomen wordt een Voordeel van Alle Aard genoemd en  is onderhevig aan belastingen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. De CO2-uitstoot  weegt zwaar door in de berekening van dit VAA. Lees meer over het VAA in dit blogartikel .

4. Je zet de bijl in brandstofkosten

Een binnenkopper, lijkt ons. Of het nu een benzine– of dieselwagen is, een hybridemodel of een 100% elektrisch aangedreven auto: hoe zuiniger de motor van de wagen, hoe minder budget je spendeert aan brandstof.  Naast de theorie is er natuurlijk ook de praktijk. De rijstijl en de ingesteldheid van de bestuurder bepalen voor een groot deel hoeveel een wagen daadwerkelijk verbruikt.

 

Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

Abonneer u gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in uw mailbox.

Schrijf gratis in

Terug naar nieuwsoverzicht