Nieuwsbericht

De 4 belangrijkste voordelen van een zuinige bedrijfswagen

Geplaatst op
Wanneer een werkgever ervoor kiest om zijn werknemers te belonen met een bruto loonsverhoging, dan heeft dit een onmiddellijke financiële impact op de maandelijkse loonkosten. Als werkgever moet je je er van bewust zijn dat ook de loonkosten gelinkt aan het vakantiegeld en de dertiende maand gevoelig hoger zullen liggen. Daarom zijn veel ondernemingen steeds op zoek naar voordelige en creatieve verloningswijzen. Zo kiezen werkgevers er nog vaak voor om een geleasete bedrijfswagen in het verloningspakket te integreren. Als het wagenpark bovendien samengesteld wordt met zuinige of milieuvriendelijke voertuigen, genieten zowel de werknemers als de onderneming enkele bijhorende financiële of fiscale voordelen.

1. Je belast het milieu minder

Als je gaandeweg oudere voertuigen vervangt door energiezuinige modellen, draagt je bedrijf actief bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot. Zo geef je je bedrijf bovendien een positief, milieubewust imago. Niet onbelangrijk in een wereld waar een groenere mindset onontbeerlijk is geworden.

2. Je geniet enkele fiscale voordelen

Duurzame voertuigen en voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen zijn niet enkel milieuvriendelijk, ze zijn ook fiscaal interessant. Sinds 1 januari 2020 is het belastingvoordeel voor energie-efficiënte auto's aanzienlijk toenenomen in vergelijking met dat voor vervuilende voertuigen. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijfswagens die je leaset. Meer over de huidige fiscale spelregels ontdek je hier.

3. Je betaalt minder op het Voordeel Alle Aard

De fiscus beschouwt een leasingwagen die je een werknemer ter beschikking stelt en ook privé gebruikt wordt als bijkomend beroepsinkomen. Op dit VAA worden zowel de werknemer als werkgever belast met een forfaitair bedrag, dat mee bepaald wordt door de CO2-uitstoot en de uiteindelijke cataloguswaarde van het voertuig. Hoe lager die liggen, hoe kleiner het bedrag dat je betaalt. Lees meer over het VAA in dit blogartikel .

4. Je zet de bijl in brandstofkosten

Een binnenkopper, lijkt ons. Of het nu een benzine– of dieselwagen is, een hybridemodel of een 100% elektrisch aangedreven auto: hoe zuiniger de motor van de wagen, hoe minder budget je spendeert aan brandstof. Maar … er is een ’maar’. Hier bepaalt ook de rijstijl en de ingesteldheid
van de bestuurder voor een groot deel hoeveel een wagen verbruikt.

Blijf up-to-date over autoleasing en bedrijfswagens

Abonneer u gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in uw mailbox.

Schrijf gratis in

Terug naar nieuwsoverzicht