Nieuwsbericht

Een bedrijfsfiets leasen… what’s new?

Athlon Belgium stelt vijf vernieuwingen in haar Athlon BikeLease aanbod voor

Geplaatst op

In het kader van de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september 2018, worden alternatieven als carpooling, openbaar vervoer en thuiswerken in de kijker gezet om werkgevers en bestuurders bewust te maken van andere manieren om met mobiliteit om te gaan. Een trendy oplossing en opkomend fenomeen is de “bedrijfsfiets”. Het betreft een vorm van secundaire verloning waarbij de werkgever de kosten van de fiets en toebehoren op zich neemt, vaak gepaard met een belastingvrije fietsvergoeding. Er wordt hierbij geen voordeel alle aard op het privégebruik aangerekend, op voorwaarde dat de fiets ook voor woon-werkverplaatsingen wordt gebruikt.

Mobiliteitsaanbieder Athlon biedt al langer de formule Athlon BikeLease aan: een voordelige optie om de bedrijfswagen vaker aan de kant te laten staan. Dit najaar is de service op vijf vlakken vernieuwd: 

1. Verhoogde aftrekbaarheid voor de werkgever

Athlon BikeLease wordt een financiële leasing met service in plaats van een operationele leasing, wat met zich meebrengt dat de aftrekbaarheid voor de werkgever verhoogt van 100% naar 120% 

2. Nieuw in het gamma: de speed pedelec

Een speed pedelec of “high speed ebike” is een elektrische fiets waarmee snelheden tot 45 km/u kunnen worden bereikt door de combinatie van trappen en elektrische ondersteuning. Deze is vooral populair bij pendelaars die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever op de fiets stappen dan in de auto zitten. Vandaag zijn speed pedelecs zowel fiscaal als sociaal met gewone fietsen gelijkgesteld.

3. Mogelijkheid om accessoires te bestellen

Bestuurders kunnen nu ook allerlei toebehoren voor hun fiets aanvragen: helmen, tassen, flessen, flesdragers enz. kunnen in één keer mee besteld worden met de fiets. De aankoopprijs inclusief BTW wordt eenvoudig mee toegevoegd en de online calculator geeft aan welk maandbedrag dient te worden afgetrokken van het wagenbudget.

4. Voordelige overnamekost

Op het einde van het leasingcontract neemt de bestuurder de fiets over aan een voordelige prijs: de totale netto- en overnamekost zal lager liggen dan wanneer hij de fiets zelf had gekocht als particulier, zelfs met een mooie promotie.

5. Altijd een Ctec punt in de buurt

Er zijn in België dit jaar een 300-tal Ctec-punten bijgekomen, voor een nog betere dienstverlening. Ctec begeleidt bedrijven met het uitbouwen van de fietsvloot en de daarmee geassocieerde services. 

Voor meer informatie over Athlon BikeLease:

Klik hier

 

Terug naar nieuwsoverzicht