Nieuwsbericht

Eigen auto is achterhaald

Geplaatst op
Volgens Stanford-econoom Tony Seba zullen tegen 2030 70 procent minder auto’s worden verkocht. “Zo’n vaart zal het niet lopen”, meent Pieter Goossens, Innovation Director bij Athlon International.

We stappen massaal over op zelfrijdende elektrische auto’s, zodra de wetgeving dat toelaat. Dat is de conclusie van een rapport over transport in  de toekomst, van Stanford-economen Tony Seba en James Arbib. Duur privéautobezit wordt volgens hun analyse steeds vaker vervangen door ‘on demand’ gebruik: als mensen een auto nodig hebben. Ook deelauto’s gaan een hoge vlucht nemen. Daardoor zal de vraag naar nieuwe auto’s tussen 2020 en 2030 met 70 procent afnemen, voorspellen de onderzoekers.

Volgens Pieter Goossens, Innovation Director bij Athlon International, schatten Tony Seba en James Arbib de situatie te rooskleurig in. “Ik zie vijf grote struikelblokken die de snelle doorbraak van de zelfrijdende auto afremmen. De echte doorbraak verwacht ik pas tegen 2030-2040.”

1. De technologie staat nog niet op punt

“De technologie voor autonoom rijden is de voorbije twee jaar razendsnel geëvolueerd, maar er is nog een lange weg te gaan voor de zelfrijdende auto klaar is om zich in het verkeer te begeven. De jongens en meisjes uit Silicon Valley zullen het daar misschien niet mee eens zijn, maar voor we lijf en leden toevertrouwen aan een autonome wagen moet de technologie voor de volle 100 procent op punt staan.”

2. De wetgever is nog niet klaar

“In Europa evolueert het juridisch kader voor autonoom rijden tergend traag. Dat in tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar de federale overheid de krijtlijnen voor de zelfrijdende auto heeft uitgezet. Daardoor springen alle staten op dezelfde kar richting autonoom rijden en kunnen ze niet al te veel buiten de lijntjes kleuren.”

3. De geesten moeten nog rijpen

“Minder dan 30 procent van de bevolking zou het stuur willen afgeven, wijzen enquêtes uit. Mensen hebben vandaag nog een heilige schrik van de zelfrijdende auto. Nochtans toont onderzoek aan dat een overgroot deel van de ongevallen te wijten is aan een menselijke fout en dat autonoom rijden het aantal ongevallen drastisch zou verminderen. Maar zolang mensen liever het risico nemen om door een andere bestuurder aangereden te worden, zullen politici evenmin aan de kar trekken om autonoom rijden mogelijk te maken.”

4. De infrastructuur is er nog niet op voorzien

“Om een vlekkeloos parcours af te leggen moet de zelfrijdende auto te allen tijde weten welke straten en wegen toegankelijk zijn. Een wielerwedstrijd, een weg die opengebroken is, een speelstraat: onze overheden zullen het automatisme moeten kweken om zulke zaken door te geven zodat de zelfrijdende auto zich veilig en vlot een weg kan banen door het verkeer. In se gaat dat om artificiële intelligentie en ik verwacht dat het nog jaren duurt voor dat op punt staat. Kijk maar naar de elektrische wagen, de constructeurs hebben hun e-wagens klaar, maar de laadinfrastructuur moet nog volop uitgebouwd worden.”

5. Autoconstructeurs werken te veel op een eiland

“Momenteel werken alle autoconstructeurs in hun eigen hoekje aan een autonome wagen. Maar willen we ervoor zorgen dat auto’s met elkaar en met hun omgeving kunnen communiceren, dan zullen de constructeurs samen een platform moeten uitbouwen en informatie moeten uitwisselen. Zo niet dreigt de geschiedenis zich te herhalen en komen de autobouwers met uiteenlopende, incompatibele systemen aanzetten, zoals dat ook met de elektrische wagen het geval was: liefst drie verschillende stekkers zagen toen het licht. Jammer genoeg is de maturiteit om over standaarden te onderhandelen er voorlopig niet bij de autoconstructeurs.”

Terug naar nieuwsoverzicht