Nieuwsbericht

Elektrisch en recycleerbaar: de circulaire auto is (bijna) een feit

Geplaatst op
Noah, zo heet de eerste circulaire auto ter wereld. Het is een elektrische wagen gemaakt van biologische materialen zoals suikerbiet en vlas, die ook volledig recycleerbaar is. Hij moet autobouwers inspireren om duurzamer te construeren.

Een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven ontwierp onlangs een auto volgens de wetten van de circulaire economie: alle onderdelen, van de motor tot de velgen, bestaan uit gerecycleerde of recycleerbare materialen. Dat is goed voor het milieu en voor de economie. Door materialen te recupereren, moeten bedrijven geen nieuwe, duurdere grondstoffen gebruiken.

Vlas en suikerbieten

Vandaag bestaat het geraamte en het koetswerk van auto’s voornamelijk uit aluminium en koolstofvezels. Daardoor is het productieproces niet zo duurzaam. Het onderstel, koetswerk en interieur van Noah bestaat uit biogebaseerde, recycleerbare materialen. Voor het koetswerk en het interieur gebruiken de studenten geweven vlasmatten en PLA, een bioplastic gemaakt van suikerbieten. Het onderstel maken ze met een mengeling van vlasvezels en bioplastic, die nadien weer makkelijk van elkaar te scheiden zijn. Ook de twee elektromotoren van Noah passen in het circulaire plaatje. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar, maar kunnen later wel hergebruikt worden in een andere wagen.

Luxueus tintje

Noah moet een stadswagen worden die een chauffeur en een passagier kan vervoeren. Door het lichte basismateriaal zal hij slechts 350 kilogram wegen en een geschatte actieradius van 240 kilometer hebben. Voor de maximumsnelheid mikken de jonge ontwerpers op 100 kilometer per uur. 

De studenten besteden veel aandacht aan het uiterlijk van hun circulaire auto, die de look-and-feel van een ‘gewone’ auto moet hebben. Op die manier zullen inzittenden en omstanders het verschil nauwelijks zien. Het interieur krijgt daarom ook een luxueus tintje en het koetswerk zal mooi glanzen.

Trip door Europa

Het studententeam van TU Eindhoven bouwt de volgende maanden volop verder aan de circulaire auto. Tegen juni moet hij klaar zijn voor gebruik. Het is niet de bedoeling om de wagen ook effectief op de markt te brengen. Het gaat om een proof of concept, een wetenschappelijk bewijs dat de circulaire economie ook in de autowereld mogelijk is. Toch zult u Noah deze zomer misschien tegenkomen op de weg, want de studenten hopen dat hun circulaire auto door de autokeuring raakt en met een nummerplaat wordt toegelaten in het verkeer. Als dat lukt, willen de studenten een trip door Europa maken om hun wagen te testen en om hem voor te stellen aan een internationaal publiek.
Of autobouwers enthousiast zullen reageren op het Nederlandse proefproject valt nog af te wachten. Sommige constructeurs zetten vandaag al wel voorzichtige stappen richting biogebaseerde materialen. Zo gebruikt Mercedes-Benz voor de motorkap van de A-klasse biopolyamides, een natuurlijk alternatief voor plastics.

Terug naar nieuwsoverzicht