Nieuwsbericht

Elektrisch rijden al in 2022 goedkoper

Geplaatst op
ER goedkoper Al in 2022 zullen elektrische wagens goedkoper zijn dan benzine- of dieselwagens, ook als de lage olieprijs aanhoudt. U bereidt best uw wagenpark nu al voor op die omwenteling.

Elektrische wagens maken vandaag 1 procent van het wereldwijde wagenpark uit. Maar daar zal snel verandering in komen, blijkt uit een analyse van het energiebureau Bloomberg New Energy Finance. Hoe dat komt? Verwacht wordt dat batterijen vanaf 2020 beduidend goedkoper worden. Dat maakt de aankoop en het gebruik van een elektrische wagen al in 2022 voordeliger dan die van een benzine- of dieselwagen. De studie houdt geen rekening met subsidies of fiscale voordelen die in heel wat landen gelden. Die kunnen de elektrische wagens zelfs al eerder goedkoper maken.

Dalend olieverbruik, toenemend elektriciteitsverbruik

De dalende prijzen zullen de verkoop van elektrische wagens een boost geven. Tegen 2040 zal meer dan een derde van alle nieuwe wagens die wereldwijd verkocht worden, elektrisch zijn. Dat is goed voor 41 miljoen voertuigen per jaar, meer dan 90 keer zoveel als in 2015. En als elektrische wagens ook doorbreken in de wagenvloot van bedrijven, kan dat aandeel zelfs stijgen tot de helft van alle verkochte wagens.

Elektrisch rijden: iets voor uw bedrijf?

Tot voor kort was diesel bijna altijd de aantrekkelijkste optie voor uw wagenvloot. Maar de accijnsverhogingen op diesel en de dalende prijzen voor elektrische wagens maken elektrisch rijden voortaan een te overwegen alternatief. Hoe bereidt u uw bedrijf voor op de komst van de elektrische wagen? En waar moet u rekening mee houden vooraleer u op elektriciteit overschakelt? Ludovic De Borle, productmanager alternatieve brandstoffen bij Athlon, geeft tips en uitleg.

  • Let bij de keuze van een wagen niet alleen op de huidige brandstofprijzen, maar houd ook rekening met de prijzen op lange termijn. ‘De brandstofprijzen liggen nu uitzonderlijk laag’, zegt Ludovic De Borle. ‘Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet zo blijven. Het is een goed idee om nu al rekening te houden met hogere diesel- en benzineprijzen in de komende jaren. Blijft het in dat geval nog altijd voordeliger om een dieselwagen te kiezen? Of is een elektrische wagen een volwaardig alternatief?’
  • Denk zeker aan de fiscale voordelen. ‘Als u een elektrische of hybridewagen kiest, kunt u een groter gedeelte fiscaal aftrekken én betaalt u een lagere CO2-bijdrage. Bovendien betalen uw werknemers een lager voordeel van alle aard.’ Lees meer over de fiscale voordelen van elektrische wagens in de Athlon Wet- en Fiscuswijzer 2016.
  • Denk na over het verplaatsingspatroon van uzelf en uw werknemers. ‘Wie 25.000 kilometer of meer per jaar aflegt, kiest best een dieselwagen, zo luidt het standaardadvies. Toch is het nuttig om u af te vragen waarom iemand zoveel kilometers per jaar aflegt’, benadrukt Ludovic De Borle. ‘Komen die kilometers voort uit het woon-werkverkeer, of is er een andere reden, zoals een verre jaarlijkse autovakantie? Daarvoor heeft Athlon een voordelige oplossing in huis: FlexDrive. De werknemer kiest als leasingwagen een kleiner of minder goed uitgerust model. Met het geld dat hij overhoudt, kan hij tijdens de vakantie een monovolume of een break huren, of een cabrio in het weekend. Daardoor ligt elektrisch rijden voor de dagelijkse verplaatsingen wel binnen handbereik.’
  • Laad slim! ‘De prijsverschillen tussen tankstations zijn miniem en de keuze voor een bepaald tankstation heeft geen al te grote invloed op de brandstoffactuur. Bij elektrisch laden ligt dat anders. Op kantoor is de elektriciteit doorgaans het goedkoopst, dus bij voorkeur laadt u daar. Publiek laden is veel duurder, het prijsverschil bedraagt al snel het dubbele of driedubbele. Wie altijd op kantoor laadt, mag een factuur van 50 euro per maand verwachten; wie kiest voor publiek laden, betaalt 150 euro per maand aan elektriciteit. Slim laden is dus de boodschap!’
Terug naar nieuwsoverzicht