Nieuwsbericht

Elektrisch rijden: Nederland toont de weg

Geplaatst op
Tussen Rotterdam en Nijmegen ligt de drukke verkeersader A15. Die wordt de duurzaamste snelweg ter wereld, zo nam de Nederlandse overheid zich drie jaar geleden voor. Het ambitieuze project zette heel wat in beweging bij onze noorderburen. Een pak inspiratie voor mobiliteitsprofessionals die elektrisch rijden ook in ons land een boost willen geven.

Tussen Rotterdam en Nijmegen ligt de drukke verkeersader A15. Die wordt de duurzaamste snelweg ter wereld, zo nam de Nederlandse overheid zich drie jaar geleden voor. Het ambitieuze project zette heel wat in beweging bij onze noorderburen. Een pak inspiratie voor mobiliteitsprofessionals die elektrisch rijden ook in ons land een boost willen geven. Van de A15, de drukke verkeersader tussen Rotterdam en Nijmegen, de duurzaamste snelweg van de wereld maken, dat was het doel dat de Nederlandse departementen Natuur & Milieu en Milieudefensie zich drie jaar geleden stelden. Tientallen bedrijven en mensen langs de A15 sprongen mee op de kar om die ambitie waar te maken: bedrijven boden elektrische deelauto’s aan het personeel aan, sommige mensen stapten zelf over op een elektrische auto, anderen werden mede-eigenaar van een windmolenpark of plaatsten zonnepanelen. Kortom, de hele mobiliteitsketen - van het opwekken van energie tot het gebruik ervan – werd duurzamer. Na drie jaar delen de initiatiefnemers hun belangrijkste lessen en beste tips om ook elders een duurzame keten van mobiliteit uit te bouwen.

Iedereen in de elektrische auto!

Het project A15 wilde het draagvlak voor elektrisch rijden vergroten en de vooroordelen wegnemen. Daarom liet het zo veel mogelijk mensen kennismaken met elektrisch rijden. Bestuurders konden zo aan den lijve ondervinden dat elektrisch rijden comfortabel en praktisch is.

Project A15 zette daarvoor tal van initiatieven op poten:
  1. een twintigtal testrijders deelde hun elektrische auto met vrienden, collega’s en onbekenden;
  2. tijdens de Instapdag, een soort openhuizendag voor elektrische auto’s, stapten duizenden mensen in de auto van hun buren om een ritje te maken;
  3. ook de Rotterdamse Taxi Centrale deed mee en verleidde met een kortingsactie de passagiers ertoe om in een elektrische taxi te stappen;
  4. één auto was bestemd voor rijscholen, die een maand lang elke leerling minstens één les in een elektrische auto lieten rijden.

In totaal liet het project zo’n 40.000 mensen kennismaken met elektrische auto’s.

Rotterdam-Arnhem: één groot lint zonnepanelen en windmolens

Maar hoe komen we aan de stroom voor die elektrische auto's? De A15 zou de weg worden waar auto's bij oplaadstations de zon en de wind kunnen tanken. Daarom zette het project sterk in op de installatie van zonnepanelen: op scholen, huizen, bedrijven en geluidsschermen langs de A15. Via het project 'Zon zoekt dak' konden eigenaars van woningen goedkoop zonnepanelen aanschaffen. In Alblasserwaard opende in juli 2015 het eerste van in totaal negen snellaadstations langs de A15. Zonnepanelen op het dak en Nederlandse windenergie wekken de stroom op. Langs de A15 ondersteunde het project bovendien verschillende burgerinitiatieven voor windenergie. Zo konden omwonenden hun eigen windenergie opwekken. Windprojecten waarin burgers participeren, worden positiever ontvangen en komen daardoor makkelijker van de grond. Doordat de burgers mee konden beslissen en ook deelden in de opbrengst, groeide het draagvlak voor windenergie.

Terug naar nieuwsoverzicht