Nieuwsbericht

Elektrische bestelwagen kost nog maar € 400 per maand

Geplaatst op
De leasingkost van elektrische bestelwagens is de voorbije twee jaar aanzienlijk gedaald. Bovendien zijn ze veel betrouwbaarder dan camionettes op brandstof, blijkt uit de onderhoudsstatistieken van Athlon.

Het segment van kleine bestelwagens, type Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Renault Kangoo, groeit de laatste jaren enorm aan. Ze worden vooral gebruikt door leveranciers van medicamenten of voeding en door diensten die pakjes aan huis leveren. Tot nog toe was de elektrische variant een pak duurder dan zijn evenknie op brandstof. Maar dat prijsverschil wordt steeds kleiner. Steve Somers, Commercial Vehicles Advisor bij Athlon: “We merken dat elektrische voertuigen veel minder onderhoud vragen dan wagens op benzine en diesel. Daardoor hebben we de maandelijkse leasingprijzen kunnen verlagen.”

3 euro per 100 km

In vergelijking met personenwagens bestaan er voor elektrische bestelwagens nauwelijks fiscale gunstmaatregelen. Bij de keuze voor een elektrisch utilitair voertuig geven daardoor vooral de verbruiks- en onderhoudskosten de doorslag. Voor 400 euro per maand heb je nu al een elektrische bestelwagen. Steve Somers: “Dat is weliswaar nog 50 tot 75 euro meer dan voor dezelfde bestelwagen op brandstof, maar die meerprijs wordt ruimschoots gecompenseerd door de lagere prijs voor elektriciteit. Het gemiddelde verbruik bedraagt 20 kWh per 100 kilometer. Dat is 3 euro per 100 kilometer. Gedurende de looptijd van het leasingcontract haal je dat er dus snel uit.”

Vooral voor leveringen in een stedelijke omgeving zijn elektrische camionettes voortaan een volwaardig alternatief. “Veertig tot vijftig keer per dag stoppen, dat zijn slopende omstandigheden voor een diesel- of benzinewagen”, weet Steve Somers. “Dat zien we terug in onze onderhoudsstatistieken. Brandstofvoertuigen kampen veel vaker met panne en staan meerdere dagen stil in de garage. Voor een zelfstandige of een bedrijf is dat een ramp. Want zo’n bestelwagen is zijn werktool en zonder is hij technisch werkloos. Een vervangwagen brengt in dat geval nauwelijks soelaas. Vaak is de camionette immers volledig op maat omgebouwd en uitgerust om precies dat type werk te kunnen uitvoeren.”

Introduceer nu al 2 of 3 EV’s

Hoe kunnen bedrijven zich concreet voorbereiden op de transitie naar elektromobiliteit? Steve Somers: “Athlon raadt haar klanten aan om nu al twee of drie EV’s in hun wagenpark te introduceren. Ga rustig van start en doorloop samen met ons de leercurve. Zo bent u klaar voor de transitie naar elektromobiliteit.”

Terug naar nieuwsoverzicht