Nieuwsbericht

COVID-19 - Antwoorden op veelgestelde vragen

Update 27/03/2020

Geplaatst op
De maatregelen die door de Belgische overheden genomen worden met betrekking tot COVID-19 hebben een grote impact op onze dienstverlening. Het is niet uit te sluiten dat deze situatie in de komende periode nog moeilijker wordt en we nog meer met overmacht geconfronteerd worden. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van een aantal toeleveranciers. Deze gaan elk volgens hun eigen keuzes en richtlijnen te werk om hun dienstverlening op een veilige manier te garanderen. Sommigen sluiten ook volledig. Dit heeft zijn impact op onze werking omdat wij van hen afhankelijk zijn. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen.  
 

Offertes

U kunt nog steeds uw offertes samenstellen volgens de gebruikelijke online tool MyAthlon.

Bestellingen plaatsen

Onze salescollega’s zijn telefonisch en per email beschikbaar om uw bestellingen bij de dealers op te volgen.

Wijzigingen in bestelling

U wil een wijziging aan uw bestelling doen? Wij noteren uw aanvraag, maar dienen dit vanzelfsprekend met de auto-invoerders af te stemmen. Indien er zich daar vertragingen voordoen, nemen wij contact met u op.

Opvolging leveringstermijn wagen

Athlon blijft uw bestelling opvolgen met de merkengarages en de invoerders. Indien er abnormale vertragingen optreden, nemen wij contact met u op.

Levering nummerplaat

Is er een impact op de inschrijving van uw wagen bij de DIV of de levering van uw nummerplaat? Vermits de meeste dealers gesloten zijn alsook de loketten van de DIV, kunnen wagens tot nader order niet meer worden afgeleverd .

Onderhoud

Wat te doen als de wagen naar het onderhoud moet, maar uw gebruikelijke garage of service center is gesloten? Verschijnt er op uw dashboard geen verklikkerlichtje - enkel een indicator voor onderhoud? Dan mag u zonder probleem tot 10% langer rijden dan het voorziene onderhoudsmoment. Rijdt u langer dan 10% meer? Dan dient u onze Athlon Driver Desk te contacteren. Verschijnt er op uw dashboard een verklikkerlichtje? Is de melding kritisch (rood), contacteer de pechbijstand. Dan is het zeer belangrijk dat u niet verder rijdt met de wagen. Is de melding niet kritisch maar oranje, neem dan contact op met Athlon Driver Desk.

Herstellingen

Wat indien uw wagen moet worden hersteld ? Indien de veiligheid van de bestuurder in het gedrang komt en uw gebruikelijke merkendealer is gesloten, contacteer dan onze Athlon Driver Desk. Zij kunnen u verder informeren.

Adblue

Wat te doen als er Adblue dient toegevoegd te worden en de gebruikelijke merkdealer of service center is gesloten? Het onderhouden van een juist niveau van Adblue is vitaal voor de werking van uw wagen. U kunt dan best Adblue bijvullen aan een tankstation. Bij twijfel contacteer onze Athlon Driver Desk. Terugbetaling van uw onkosten hiervoor kan via ons onlineformulier https://www.athlon.com/be/bedrijf/uw-leasewagen/onderweg/documenten-aanvragen-en-indienen/onkostennota-indienen

Olie

De wagen geeft aan dat u olie dient bij te voegen, maar u vindt geen garage of servicecenter om u te helpen? Bel onze Athlon Driver Desk. Op basis van uw nummerplaat kunnen wij u de correcte olie aanraden. U kan die dan aanschaffen in een tankstation en zelf bijvullen. Terugbetaling van uw onkosten hiervoor kan via ons onlineformulier https://www.athlon.com/be/bedrijf/uw-leasewagen/onderweg/documenten-aanvragen-en-indienen/onkostennota-indienen

Banden (versleten)

Wat te doen als de banden dienen vervangen te worden, bijvoorbeeld omdat het profiel onder het wettelijk minimum is beland? U dient dan zo snel mogelijk naar één van onze erkende bandencentrales te gaan. Door de uitzonderlijke omstandigheden kan het zijn dat de wachttijd voor vervanging van banden kan oplopen. U kan onze Athlon Driver Desk contacteren voor meer info, zij kunnen u helpen om te bepalen of het resterende profiel zich onder het minimum bevindt. Indien u een lekke band heeft, belt u de pechassistentie.

Banden (van winter- naar zomerbanden)

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden, staan wij toe dat u de gebruikelijke deadlines voor bandenwissel overschrijdt. Van zodra mogelijk, dient u echter een afspraak te maken met de bandencentrale waar uw zomerbanden bewaard worden.

Bandentransfers

Door de sluiting van de bandencentrales zetten we de bandentransferts tot nader order stop .

Glasherstelling

Indien u een sterretje in uw ruit heeft dat zich in uw gezichtsveld bevindt, bel onze Athlon Driver Desk. Indien dit niet zo is en het sterretje is klein, kunt u verder rijden. Bij twijfel, bel Athlon Driver Desk. Bij een barst dient u altijd Athlon Driver Desk te bellen. Zij proberen in te schatten of dit een immobilisatie van uw voertuig vereist.

Tankkaarten

Uw tankkaart dient te worden vervangen? Athlon heeft steeds een voldoende voorraad van tankkaarten ter beschikking. U kan een vervanging aanvragen per e-mail op contractdepartment.belgium@athlon.com.

Pechassistentie (VAB)

Is er een impact op uw bijstand bij pech? Onze partner VAB blijft ter beschikking voor alle bijstand op de gebruikelijke voorwaarden, zoals per het contract dat uw werkgever bij ons heeft onderschreven.

Keuring voertuig na 4 jaar (of jaarlijks bij sommige categorieën)

Vlaanderen
GOCA Vlaanderen, de federatie van de keuringsstations, meldt dat de beperkte opening van de keuringsstations vanaf vandaag (25/3) toch ingegaan is.
In essentie is dit vooral voor eerste keuringen van nieuwe bedrijfsvoertuigen. Periodieke keuringen van bedrijfsvoertuigen kunnen ook gebeuren maar zowel voor -3,5T als voor +3,5T is de automatische verlenging van de geldigheid van de keuringsbewijzen met 4 maanden in voege (zoals dat het geval is voor personenwagens). Opgelet: kleine nuance tav de eerdere mededeling door de minister: volgens GOCA zullen alle herkeuringen worden uitgevoerd tijdens de huidige beperkte opening van de keuringsstations. Alle info via deze link op de site van GOCA.
Wallonië
Op de site van Autosécurité lezen we dat er een verlenging is van de geldigheid van alle keuringsbewijzen met 6 maanden en dat hun keuringsstations gesloten blijven tot en met 5 april. Mocht hier verandering in komen, dan informeren we u hierover.
Brussel
Keuringscentra zijn gesloten op dit ogenblik, geen verdere info beschikbaar.

Bij de heropening van de keuringsstations verwachten we dat de keuring zo spoedig mogelijk zal plaatsvinden. Begeef u, indien de keuring niet werd uitgevoerd, in geen geval met uw wagen buiten onze landsgrenzen. Indien uw keuringsbewijs al vervallen is van voor de sluitingsdatum 18/03 van de keuringsstations, riskeert u boetes die wij niet ten laste nemen.

Keuring voor verkoop aan berijder

U wenst uw leasewagen aankopen op het eind van het contract. Door de sluiting van de keuringsstations, kan de wagen niet gekeurd worden "voor de verkoop". In dat geval nemen wij contact met u op: u heeft de keuze om te wachten of om van de verkoop af te zien.

Ophaling einde contract (+ stopzetten van leasecontract)

Tot nader order kunnen wij geen contracten stopzetten noch ophalen.

Decentrale expertise bij klant  

Tot nader order kunnen wij geen decentrale expertise doen en kunnen deze contracten dus ook niet stopzet worden.

Vervanging documenten (COC, IB)

Wat te doen bij verlies van één van de boorddocumenten? Zoals voorheen is het heel belangrijk dat u een verliesverklaring laat opstellen door de politie en ons er een kopie van bezorgt. Door de huidige omstandigheden is het wel mogelijk dat het langer dan gebruikelijk duurt om een vernieuwd document te bekomen bij de invoerder of de DIV.

Athlon Service Centers

Het Center in Groot-Bijgaarden is gesloten. U kan nog altijd terecht in Zaventem of Aartselaar.
De pick-up & delivery service wordt echter stopgezet.

Aanvraag vervangwagen, kortetermijnwagen

Er zijn geen leveringen of ophalingen van vervang- of kortetermijnwagens mogelijk tot 3 april. Wel kan u een afspraak maken om zelf een wagen te komen afhalen bij ons. Het Rental team staat ter beschikking via telefoon op 02/716.56.51 voor Machelen en 04/370.12.27 voor Luik. Gelieve alleen deze twee nummers te gebruiken! De meeste van onze medewerkers werken immers van thuis en zijn dus niet te bereiken op hun vaste toestel. Per email kunt u hen bereiken op rentalservices.machelen@athlon.com voor Machelen of rentalservicesliege@athlon.com voor Luik.

Bikelease

Wegens sluiting van de C-Tec verkooppunten kunnen offertes noch bestellingen momenteel correct door hen verwerkt worden.
Ook de registratie en uitlevering van Speedelecs loopt vertraging op omdat de DIV gesloten is. Speciale aanvragen kunt u evenwel opsturen via info@ctec.bike.
De fietsverzekeringen blijven doorlopen. De dringende fietspechverhelping blijft actief beschikbaar op de gekende nummers 32 (0)2 642 45 03 (fietsen) - + 32 (0)4 340 56 23 (Speedelec)

Andere vragen?

Contacteer Athlon Driver Desk:
email: driverdesk.belgium@athlon.com
telefoon: 02 716 58 21

 

Terug naar nieuwsoverzicht