Nieuwsbericht

COVID-19 - Antwoorden op veelgestelde vragen

Update 17/07/2020

Geplaatst op
De maatregelen die door de Belgische overheden genomen worden met betrekking tot COVID-19 hebben een grote impact op onze dienstverlening. Het is niet uit te sluiten dat deze situatie in de komende periode nog moeilijker wordt en we nog meer met overmacht geconfronteerd worden. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van een aantal toeleveranciers. Deze gaan elk volgens hun eigen keuzes en richtlijnen te werk om hun dienstverlening op een veilige manier te garanderen. Sommigen sluiten ook volledig. Dit heeft zijn impact op onze werking omdat wij van hen afhankelijk zijn. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen.    

Offertes

U kunt nog steeds uw offertes samenstellen volgens de gebruikelijke online tool MyAthlon.

Bestellingen plaatsen

Onze salescollega’s zijn telefonisch en per email beschikbaar om uw bestellingen bij de dealers op te volgen.

Wijzigingen in bestelling

Ik wil een wijziging doen aan mijn bestelling ? Wij noteren uw aanvraag, maar dienen dit vanzelfsprekend met de invoerders af te stemmen. Indien er zich daar vertragingen voordoen, nemen wij contact met u op.

Opvolging leveringstermijn wagen

Wanneer wordt mijn wagen geleverd ? Athlon blijft uw bestelling opvolgen met de merkengarages en de invoerders. Indien er abnormale vertragingen optreden, nemen wij contact met u op.

Aflevering nieuwe wagens (plaataanvragen)

Kan de levering van mijn nieuwe wagen plaatsvinden? Dit hangt grotendeels af van de afzonderlijke dealers. Athlon neemt na ontvangst van de plaataanvraag contact op met de dealer en de bestuurder. Dit om na te gaan of de aflevering kan plaatsvinden. We richten ons op een heropstart van deze activiteit vanaf 11/5.

Onderhoud

Vanaf 4/5 zullen sommige dealers hun deuren weer openen, anderen plannen de heropstart op 11/5. Neem dus gerust contact op met uw gebruikelijke dealer of de doorgekregen hersteller om een afspraak in te plannen.

Herstellingen

Vanaf 4/5 zullen sommige dealers en carrosseriëen hun deuren weer openen, anderen plannen de heropstart op 11/5. Neem dus gerust contact op met uw gebruikelijke dealer en hersteller om een afspraak in te plannen.

Bandenwissels

Het Nationaal Crisiscentrum heeft 21/4/2020 de FAQ op de website geactualiseerd. Het vervangen van winterbanden door zomerbanden werd toegevoegd aan de lijst van dringende herstellingen. 
Bandenwissels zijn dus onder volgende voorwaarden toegestaan: op afspraak, achter gesloten deuren en met inachtneming van hygiënische en sociale afstandsmaatregelen.
Dit is goed nieuws! 
U hebt er immers alle baat bij om tijdig terug naar zomerbanden om te schakelen: de remweg van winterbanden is langer, de wegligging is slechter in de zomer en bij temperaturen vanaf 7°C slijten winterbanden meer.
Via nauw contact met onze partners en leveranciers waken wij er mee over dat uw veiligheid centraal staat.
We zijn zeer verheugd dat door de heropstart de veiligheid van onze bestuurders voorop komt te staan en doen al het nodige samen met onze partners en leveranciers om deze dienstverlening tegen eind juni te kunnen inwilligen.
De winterbanden kunt u dan veilig laten opslaan zodat u ze weer kunt laten monteren als het winter wordt.
Maak daarom alvast uw afspraak bij de bandencentrale die uw banden bewaart.
Tot slot nog even dit: Indien uw wagen einde contract komt voor 15/7 en uw wissel nog niet heeft kunnen plaatsvinden mag u de wagen gerust op de winterbanden inleveren. Hou er wel rekening mee dat de wagen in originele staat ingeleverd dient worden. Dit wil zeggen: met de originele velgen.
Als u naar de keuring dient na de lock down dan raden wij u aan eerst de wissel naar zomerbanden te doen om herkeuring te vermijden.

Glasherstelling

Vanaf 4/5 zullen sommige glasherstellers hun deuren weer openen, anderen plannen de heropstart op 11/5. Herstellingen/vervangingen zullen enkel op afspraak doorgaan. Neem dus gerust contact op om een afspraak in te plannen (telefonisch of via website).

Tankkaarten

Mijn tankkaart dient vervangen te worden. Wat moet ik doen ? Athlon heeft steeds een voldoende voorraad van tankkaarten ter beschikking. U kan een vervanging aanvragen via contractdepartment.belgium@athlon.com

Pechassistentie (VAB)

Is er een impact op uw bijstand bij pech ? Onze partner VAB blijft te uwer beschikking voor alle bijstand op de gebruikelijke voorwaarden, zoals per het contract dat uw werkgever bij ons heeft onderschreven. 

Nu de vakantieperiode is aangebroken, adviseren wij graag onze bestuurders die naar het buitenland gaan (of ervan terugkeren) om aandacht te hebben voor de instructies van de federale overheid. Je volgt het laatste nieuws het best op via deze link https://diplomatie.belgium.be/nl. Het kan wat complex lijken, maar er zijn aparte kleurcodes voor als je vertrekt en als je terugkomt. Een rode zone betekent in elk geval dat de reisbijstand in principe niet tussenkomt in extra kosten. 

Keuring voertuig na 4 jaar (of jaarlijks bij sommige categorieën)

De keuringscentra openen terug vanaf 4/5, ook voor periodieke keuringen. Er wordt enkel gewerkt op afspraak en mits naleving van de nodige maatregelen.
 Een afspraak kan gemaakt worden via www.afsprakenautokeuring.be (Vlaanderen) of via www.autosecurite.be (Wallonië: per station vaste dagen, afspraak telefonisch te maken) of www.autocontrole.be (Brussel). 

Keuring voor verkoop aan berijder

Ik wil mijn leasewagen aankopen op het eind van het contract. De keuring 'voor verkoop' kan doorgaan wel enkel op afspraak.Een afspraak kan gemaakt worden via www.afsprakenautokeuring.be (Vlaanderen) of via www.autosecurite.be (Wallonië: per station vaste dagen, afspraak telefonisch te maken) of www.autocontrole.be (Brussel).

Ophaling einde contract (+ stopzetten van leasecontract)

Vanaf 4/5 zullen er terug ophalingen van wagens kunnen gebeuren. Onze transporteurs zullen ervoor zorgen dat dit op een veilige manier kan gebeuren. De doorlooptijden kunnen iets langer worden doordat er een inhaalbeweging dient te gebeuren en door de extra maatregelen. We rekenen hiervoor op uw begrip. Mocht u hierover toch vragen hebben, kan u ons contacteren.

Decentrale expertise bij klant  

Vanaf 11/5 zullen er terug decentrale expertises kunnen gebeuren bij de klant of garage. Onze partner MVI zal u contacteren om een afspraak te maken. 
Had u al een afspraak voor ingang van de maatregelen (15/3), dan ook zal MVI u contacteren om een nieuwe afspraak te maken. De doorlooptijden kunnen iets langer zijn door de inhaalbeweging die zal moeten gebeuren maar ook door de extra maatregelen. We rekenen op uw begrip hiervoor. Mocht u hierover toch vragen hebben, kan u ons contacteren.
Opgelet: onze experts zullen de nodige maatregelen treffen om dit zo veilig mogelijk te doen nl. mondmasker of gezichtsscherm, handschoenen. Hij zal het expertisedocument zelf ondertekenen na akkoord. Gelieve de nodige afstand te bewaren tijdens de expertise. Dit is belangrijk voor beide partijen.

Vervanging documenten (COC, IB)

Wat doe ik bij verlies van één van de boorddocumenten ? Zoals voorheen is het heel belangrijk dat u een verliesverklaring laat opstellen door de politie en ons er een kopie van bezorgt. Door de huidige omstandigheden is het wel mogelijk dat de langer dan gebruikelijk duurt om een vernieuwd document te bekomen bij de invoerder of de DIV.

Athlon Service Centers

Het Center in Groot-Bijgaarden is weer open vanaf 3/5. U kan nog altijd terecht in Zaventem of Aartselaar.
De pick-up & delivery service wordt echter stopgezet.

Aanvraag vervangwagen, kortetermijnwagen

Ons Rental team heeft zijn normale activiteiten hervat met inachtneming van de strenge sanitaire regels om u in de beste omstandigheden te kunnen bedienen. Het Rental team staat ter beschikking via telefoon op 02/716.56.51 voor Machelen en 04/370.12.27 voor Luik. Per email kunt u hen bereiken op rentalservices.machelen@athlon.com voor Machelen of rentalservicesliege@athlon.com voor Luik.

Andere vragen?

Contacteer Athlon Driver Desk:
email: driverdesk.belgium@athlon.com
telefoon: 02 716 58 21

 

Terug naar nieuwsoverzicht