Nieuwsbericht

Hoe bewuster de chauffeur, hoe zuiniger de wagen

Geplaatst op
Overweeg je om een geleasete bedrijfswagen in het verloningspakket van jouw werknemers op te nemen? Maak de bestuurders ervan bewust dat een zuinige rijstijl en wat verantwoordelijkheidszin het brandstofverbruik aanzienlijk doen dalen. Zo voorkom je dat jij je als werkgever blauw betaalt aan brandstof.

  • Een chauffeur met zware voet kost jou als werkgever geld. Een wagen verbruikt gemiddeld 25% meer bij een snelheid van 130 km/u dan bij 100 km/u. Ook het risico op verkeersboetes ligt heel wat hoger. Moedig het inschakelen van cruisecontrol aan.
  • Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat het brandstofverbruik tot 3 % stijgt. Maak de bestuurder erop attent dat hij de bandenspanning best regelmatig laat checken. Zo voorkom je meteen ook vroegtijdige slijtage aan de banden.
  • Waak over de nauwkeurige opvolging van elke onderhoudsbeurt. Een slecht werkende airco of een verstopte luchtfilter kan het brandstofverbruik van een wagen gevoelig de hoogte injagen.
  • Bekijk samen met je werknemer of de keuze voor een bepaalde wagen gecombineerd kan worden met een fiets, een trein- of busabonnement, … Deze alternatieve mobiliteitsoplossingen hebben niet alleen een gunstig effect op het verbruik, maar ook op het milieu.

Kies bewust voor zuinige en milieuvriendelijke bedrijfswagens

In dit artikel ontdek je de 4 belangrijkste voordelen voor jouw bedrijf.

Wees helemaal mee

Abonneer je gratis en ontvang Athlon Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

Schrijf gratis in

Terug naar nieuwsoverzicht