Nieuwsbericht

Lampiris bestelt alleen nog elektrisch

Geplaatst op
Dat de elektrische auto zich op een keerpunt bevindt, is ondertussen een open deur. De meeste bedrijven schakelen stap voor stap over op elektrische wagens. Niet zo bij Lampiris. In hun vloot komt nu al geen enkele thermische wagen meer binnen.

Elke nieuwe bedrijfswagen die Lampiris bestelt, is voortaan 100 procent elektrisch. De eerste drie e-Golfs zijn ondertussen al geleverd, waaronder een voor algemeen directeur Tom Van de Cruys. “Iedereen praat erover, maar weinigen gaan over tot actie”, zegt Tom Van de Cruys. “Door de elektrische kaart te trekken willen wij ons steentje bijdragen om de uitstoot van CO2 en fijn stof te verlagen. Maar ook financieel is deze omschakeling een slimme keuze: globaal genomen is een elektrisch voertuig immers goedkoper dan een traditioneel exemplaar.”

Vragen van klanten

De overstap op elektrische voertuigen kwam er niet van vandaag op morgen. De kiem werd gelegd toen Lampiris in de lente een nieuwe facturatieoplossing lanceerde voor klanten die elektrisch rijden.  Nicolas Paris van Lampiris: “We kregen daarover veel vragen van klanten, vragen die we niet altijd meteen konden beantwoorden. Toen is het besef gegroeid dat wij als groenestroomleverancier ervaring en expertise moeten opbouwen met elektrisch rijden. Zo kunnen we beter inspelen op de verwachtingen van onze klanten.”

Interne communicatie

Een voornemen maken is één ding, alle betrokkenen meekrijgen in dat verhaal een ander. Nicolas Paris: “We hebben op meerdere fronten ingezet op onze interne communicatie. Om te beginnen hielden we via onze driemaandelijkse infosessie alle vierhonderd werknemers op de hoogte van de overstap naar elektrische wagens. Daarin lichtten we toe wat die maatregel inhield voor de honderd medewerkers met een bedrijfswagen. Tegelijk maakten we een wervend filmpje over het hoe en waarom. Ten slotte nodigden we alle betrokken werknemers uit op een lunchsessie. Daar legde ik als trekker het project tot in de puntjes uit en beantwoordde ik alle vragen. Ter voorbereiding van die infosessie had ik alle medewerkers gevraagd om hun persoonlijke situatie en mobiliteitsbehoeften toe te lichten. Op die manier was ik voorbereid op eventuele vragen en kon ik die ook al integreren in mijn presentatie.”

Werknemers positief

Over het algemeen waren de reacties op het plan positief. Nicolas Paris: “Dat Lampiris vooral jonge medewerkers telt heeft daar veel mee te maken: de gemiddelde leeftijd ligt onder de 30 jaar en die generatie is over het algemeen minder gehecht aan zijn wagen. Onze commerciële krachten, die veel tijd doorbrengen in hun auto, plaatsten wel kanttekeningen. Ze kaartten in de eerste plaats het rijbereik aan, dat voor veel van hun klantenbezoeken te beperkt is. Ook is het aanbod aan elektrische middenklassewagens vandaag nog beperkt. Momenteel passen vooral kleinere elektrische auto’s binnen onze budgetten. Het is dus wachten op premiummerken als Tesla om de eerste betaalbare elektrische middenklassewagen op de markt te brengen.”

Overgangsmaatregelen

In afwachting daarvan heeft Lampiris twee overgangsmaatregelen ingevoerd: werknemers van wie het leasecontract nu afloopt, kunnen hun contract met een jaar verlengen. Of ze kunnen van wagen ruilen met iemand die wel al klaar is om elektrisch te rijden. Nicolas Paris: “Op die manier geven we onze medewerkers een voorlopig alternatief zonder af te wijken van ons voornemen om voortaan volledig elektrisch te rijden.”

Terug naar nieuwsoverzicht