Nieuwsbericht

Mobiliteitsbudget helpt Brussl vooruit

Geplaatst op
Brussel loopt over van vervoersmogelijkheden. Wat betekent het mobiliteitsbudget voor deze stad? We vroegen het aan Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit.

Wat betekent het mobiliteitsbudget voor Brussel? “Het mobiliteitsbudget heeft veel potentieel in onze stad. Dagelijks moet Brussel heel wat bedrijfswagens slikken uit de rest van het land. Dat is schadelijk voor iedereen die er woont of werkt. Door het mobiliteitsbudget in te voeren kunnen we het aantal bedrijfswagens verminderen zonder aan de koopkracht van de werknemers te raken. Het openbaar vervoer in Brussel is goed uitgebouwd, en we hebben heel wat alternatieve vervoersmiddelen ter beschikking. Wie het mobiliteitsbudget wil gebruiken om zijn wagen helemaal of gedeeltelijk te vervangen, heeft keuze te over.”
“Als daarbij nog eens fiscale voordelen komen voor duurzame vervoersmiddelen, zullen meer en meer mensen daarvoor kiezen. Zo kan het gebruik van individuele bedrijfswagens worden afgebouwd. Er kan zelfs een huurtoelage worden opgenomen in het mobiliteitsbudget, om mensen aan te moedigen om in de buurt van hun werkplaats te gaan wonen.”

Autodeeldiensten, waarbij meerdere mensen een wagen gebruiken, zijn in opmars. Hoe passen zij binnen het verhaal van het mobiliteitsbudget? “Individuele wagens vervangen door deelauto’s heeft heel wat voordelen. Hoe meer mensen eenzelfde wagen gebruiken, hoe minder wagens er rijden in de stad. Werknemers die maar af en toe een wagen nodig hebben, kunnen hun eigen wagen vervangen door een abonnement op een autodeeldienst. Dat kunnen ze ook betalen met het mobiliteitsbudget. Zo gebruiken ze alleen een wagen als ze die nodig hebben. Studies toonden al aan dat mensen die een deelauto gebruiken, beter nadenken voor ze in de wagen stappen. Ze verplaatsen zich vaker met het openbaar vervoer of met de fiets. Sinds 1 juni is ook free-floating autodelen in Brussel toegelaten. De gebruikers kunnen de wagen om het even waar achterlaten en hoeven hem niet terug te brengen naar een bepaald punt. Dat maakt het nog gemakkelijker om de stap te zetten naar een gedeelde wagen. Ook in carpoolen zit toekomst. Ook dat kan deel uitmaken van het mobiliteitsbudget.”

Wat is er nog nodig om het mobiliteitsbudget aantrekkelijk te maken? “Uiteindelijk is het mobiliteitsbudget een federale bevoegdheid. Ik kan dus alleen aanbevelingen doen. Het is belangrijk dat er waardige alternatieven zijn voor de individuele wagen, zoals een goed uitgebouwd openbaar vervoer en goed uitgewerkte fiets- en autodeeldiensten. En vanuit de overheid kunnen we incentives voorzien voor mensen die carpoolen. De federale overheid kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat carpoolen fiscaal aftrekbaar wordt, en Vlaanderen en Wallonië kunnen zorgen voor speciale rijstroken op autosnelwegen voor wagens die carpoolen. Zo kan elke werknemer bepalen welke vervoersmiddelen het beste bij hem of haar passen.”

Terug naar nieuwsoverzicht