Nieuwsbericht

Moeiteloos langs de files: de vijf beste navigatieapps

Geplaatst op
De zomer zit er weer op en de dagelijkse files zijn terug. Wij zochten uit welke apps u probleemloos door het verkeer loodsen.

Google Maps

Beschikbaar voor: Android, iOs, Windows Phone

Onze nummer één is meteen ook de bekendste app. Google Maps staat standaard op heel wat Android-smartphones. Voor andere smartphones is de app gratis te downloaden. Het kaartenmateriaal en het Google Streetview-systeem zijn ongeëvenaard. In tegenstelling tot veel andere apps geeft Google Maps ook veel info over alle bezienswaardigheden langs uw route. Gesproken navigatie is ook in het Nederlands en Frans beschikbaar, en met de routeplanner plant u meteen uw reis, of u nu met de auto, met het openbaar vervoer of te voet op weg bent. U kunt een beperkt aantal kaarten downloaden en offline gebruiken.

Sygic

Beschikbaar voor: Android, iOs, Windows Phone

Met Sygic kunt u gratis gebruikmaken van offline TomTom-kaarten. Wilt u live verkeersinformatie, dan betaalt u 49,99 euro voor Europese kaarten. Sygic laat u heel wat kaarten offline gebruiken voor relatief weinig geheugen. Goed voor wie lang onderweg is of zich op minder bekend terrein moet wagen. De app toont ook waar er flitscamera’s en controles zijn, waar u het goedkoopst kunt tanken en waar u kunt parkeren. Bovendien kan Sygic de kaartinformatie van uw smartphone op uw voorruit projecteren. Ideaal voor wie ’s nachts rijdt.

TomTom

Beschikbaar voor: Android, iOs

TomTom is al jaren een vaste waarde onder de navigatietools en met deze app is dat niet anders. De app downloadt de kaarten en navigeert offline, maar voorziet ook live verkeersinformatie. Elke maand kunt u tijdens de eerste 75 kilometer gratis gebruikmaken van de tool. Vanaf dan betaalt u 19,99 euro per jaar of 44,99 euro voor drie jaar. Helaas is de app niet beschikbaar voor Windows Phones.

Waze

Beschikbaar voor: Android, iOs, Windows Phone

Waze is een sociale navigatieapp die heel wat data van zijn gebruikers krijgt. Die geven door waar er files, ongevallen of flitscamera’s zijn: ideaal voor snelle, up-to-date informatie. Bovendien vertelt Waze u wat de maximumsnelheid op elke weg is. En in San Francisco lanceert moederbedrijf Google binnenkort een nieuwe dienst waarmee pendelaars via Waze vrije plaatsen kunnen aanbieden aan mensen die dezelfde richting uit moeten. Als datakosten er niet toe doen, zal deze app u met zijn overvloed aan informatie  heel wat problemen besparen. Enig nadeel: omdat de app zijn updates van zijn gebruikers krijgt, werkt hij enkel online.

HERE    

Beschikbaar voor: Android, iOs, Windows Phone

HERE is een gratis navigatieapp van Audi, BMW en Mercedes. De app staat standaard op heel wat Windows Phones en is ook beschikbaar voor Android en iPhone. HERE biedt u een uitgebreide routeplanner, satellietmodus en live verkeersinformatie. Bovendien heeft het, in Noord-America althans, een directe link met enkele free-floating autodeelbedrijven. Zo weet u meteen of er een wagen in uw buurt beschikbaar is.  Maar de app blinkt vooral uit in offline gebruik. Alle kaarten zijn ook offline beschikbaar, met navigatie via de radio-gps. Dat is meteen het grote voordeel van HERE: voor wie datakosten wil vermijden of vaak in het buitenland reist, is de app onmisbaar.

Terug naar nieuwsoverzicht