Nieuwsbericht

Stoom uw car policy klaar voor morgen

Geplaatst op
Athlon
Vanaf 2016 mogen wagens die niet aan de Europese emissiestandaarden (EURO 4-norm) voldoen het stadscentrum van Antwerpen niet langer in. Ook Gent en Brussel overwegen de invoering van een lage-emissiezone. Met deze vijf tips voor een sluitende car policy stoomt u uw wagenpark nu al klaar voor die mobiliteitsontwikkelingen van morgen.
 1. Hou rekening met het totale kostenplaatje​
  Een wagen met een lage aanschafwaarde is noch voor de werkgever, noch voor de werknemer de slimste fiscale of ecologische keuze. Hou rekening met het totale kostenplaatje: belastingen, onderhoudskosten, verzekeringen, brandstof, herverkoopwaarde, … Stel bestuurders bij voorkeur een budget ter beschikking dat uitgaat van de leaseprijs exclusief btw en inclusief CO2-bijdrage en brandstof. Op die manier stimuleert u uw werknemers om een milieuvriendelijke wagen te kiezen die zowel voor uw bedrijf als voor hen fiscaal gunstig uitvalt.
   
 2. Leg een CO2-beperking op
  De Belgische fiscaliteit rond bedrijfswagens neemt vandaag volledig de CO2-uitstoot van de voertuigen als uitgangspunt. Hoe meer CO2 de wagen uitstoot, hoe meer hij zal kosten. Door een CO2-limiet op te leggen, spoort u uw werknemers aan om een fiscaal gunstige en milieuvriendelijke bedrijfswagen te kiezen.

  In veel bedrijven ligt de CO2-beperking vandaag rond de 130 gram. Ambitieuze bedrijven hanteren een limiet van 120 gram. Bouw de limiet jaarlijks stelselmatig af. Zo is uw bedrijf voorbereid op de Europese regelgeving: vanaf 2020 mogen alle nieuw verkochte auto’s gemiddeld nog maar 95 gram per kilometer uitstoten.
   
 3. Er is meer dan diesel alleen. Overweeg ook benzine-, elektrische of hybride wagens of wagens op CNG
  Nagenoeg alle bedrijven kiezen vandaag uitsluitend voor dieselvoertuigen. Nochtans is diesel lang niet in alle omstandigheden de ideale keuze. Hou daarom rekening met de mobiliteitsbehoeftes van werknemers om de juiste motoraandrijving te kiezen.Voor bestuurders die vooral korte afstanden afleggen of minder dan 15.000 kilometer per jaar rijden is een benzine-, elektrische of hybride wagen een verstandige keuze. Voor werknemers die jaarlijks veel kilometers afleggen, is een met CNG aangedreven voertuig een waardig alternatief voor een dieselwagen.
   
 4. Zuinige berline tijdens de week, monovolume tijdens de vakantie
  Werknemers met een groot gezin kiezen vaak een monovolume of een SUV omdat die extra ruimte van pas komt tijdens de jaarlijkse vakanties. Het grootste deel van de tijd zitten ze echter helemaal alleen in hun wagen. Met Flexdrive biedt Athlon een innovatieve oplossing. De bestuurder kiest voor een kleinere en minder vervuilende wagen voor dagelijks gebruik en een ruime auto voor vakanties en weekendjes weg. Zo betaalt hij een beduidend lagere bijdrage voor zijn voordeel van alle aard en wint hij aan flexibiliteit. Ook voor de werkgever is die keuze financieel voordelig.
   
 5. ​Auto, trein, fiets: kies altijd het snelste vervoermiddel
  Een afspraak in het centrum van de stad tijdens het spitsuur, een klantenbezoek enkele straten verderop, voor sommige verplaatsingen is het openbaar vervoer of de fiets een slimmere en goedkopere keuze. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om altijd de snelste vervoersmodus te kiezen, zorgt u ervoor dat ze geen tijd verliezen in de file.

  Athlon heeft daarvoor gebruiksvriendelijke oplossingen uitgewerkt. Voor occasioneel openbaar vervoer en stadsfietsen (Antwerpen, Brussel en de Blue-bikefietsen van de NMBS) kunnen werknemers gebruik maken van de handige betaalkaart Athlon Mobility Card. Werknemers die met de fiets naar het werk komen, krijgen met Bikelease een volledige service, van onderhoud over verzekering tot pechbijstand.

 
Wilt ook u uw car policy onder de loep nemen? Uw accountmanager helpt u graag verder. Terug naar nieuwsoverzicht