Nieuwsbericht

Trajectcontrole: zo werkt het

Geplaatst op
Op steeds meer Belgische wegen meten trajectcontroles uw snelheid. Veel Vlaamse autobestuurders zijn fan: ze vinden het een eerlijke manier om hun gemiddelde snelheid te meten. Hoe werkt trajectcontrole precies?

Autobestuurders met een zware voet die een flitspaal langs de weg opmerken, remmen vaak gewoon af om nadien weer plankgas te geven. Dat is niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Trajectcontrole is op dat vlak een stuk veiliger. Die meet de gemiddelde snelheid van een wagen over een langere rit, wat bestuurders stimuleert om een constante snelheid aan te houden. Daarom beschouwen de meeste autobestuurders die methode als de eerlijkste snelheidscontrole. Hoe werkt zo’n trajectcontrole eigenlijk en waar vindt u ze? 

1. Hoe werkt een trajectcontrole? 

Lussen in de weg detecteren de voertuigen. Een ANPR-camera (Automatic Number Plate Recognition) maakt een foto van de nummerplaat, zowel aan het begin als aan het einde van het traject. Aan de foto’s worden tijdscodes toegevoegd. Een verwerkingssysteem koppelt de twee foto’s en kan zo bepalen wat de gemiddelde snelheid was tijdens het traject. Deed iemand korter over de route dan de toegelaten maximumsnelheid mogelijk maakt, dan worden die gegevens doorgestuurd naar de politie en krijgt de autobestuurder een boete. 

Een bestuurder die de trajectcontrole wil omzeilen door van rijstrook te veranderen is eraan voor de moeite. De ANPR-camera zal zijn nummerplaat nog steeds herkennen.

2. Wordt de gemiddelde snelheid gecorrigeerd? 

Ja, en net als bij andere snelheidscontroles wordt de correctie bepaald door een technische tolerantie. Voor snelheden tot 100 kilometer per uur wordt een correctiemarge van 6 kilometer per uur ingebouwd. Voor snelheden boven 100 kilometer per uur gaat het om 6 procent van de totale snelheid.

3. Voert elke ANPR-camera een trajectcontrole uit? 

Neen. ANPR-camera’s kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Sommige ANPR-camera’s sporen bijvoorbeeld geseinde voertuigen op. De nummerplaatherkenningssoftware spot nummerplaten van wagens uit België maar ook uit onze buurlanden. Daarnaast maken sommige ANPR-camera’s beelden van pechstrookrijders op autosnelwegen. 

4. Moeten trajectcontroles worden aangegeven met een verkeersbord? 

Hoewel er in de praktijk altijd een bord staat dat de trajectcontrole aangeeft, is dat niet verplicht. Bij een camera moet wel een bord staan dat u erop wijst dat u gefilmd wordt.

5. Waar vindt u de trajectcontroles? 

Trajectcontroles bevinden zich zowel op lokale wegen als op snelwegen. Maar niet elke plaats is geschikt. Zo moet het traject lang genoeg zijn. Bochten in verkeerswisselaars of knooppunten en ringwegen met dicht bij elkaar liggende op- en afritten komen niet in aanmerking. Daarom zullen trajectcontroles de snelheidscamera’s nooit volledig kunnen vervangen.

Een overzicht van de trajectcontroles in Vlaanderen en Brussel vindt u op deze kaart. In Wallonië is er vandaag slechts één trajectcontrole: in de tunnel van Cointe in Luik. 

Terug naar nieuwsoverzicht