Nieuwsbericht

Zet autodelen de leasingwereld op z’n kop?

Geplaatst op
Tegen 2030 is minstens één op de tien auto’s een deelauto. Dat voorspelt adviesbureau McKinsey na een wereldwijde studie. Tegen 2050 zou het om één op de drie auto’s kunnen gaan. Welke gevolgen heeft dat voor de leasemarkt?

Uit onderzoek blijkt dat een doorsnee leaseauto veel stilstaat en slechts 8 tot 10 procent van de tijd op de baan is. De rest van de tijd brengen ze door op een parkeerplaats, waar ze ruimte innemen en geld kosten.

In sommige gevallen is een deelauto dan een slimmer alternatief. Autodelen zit al een tijdje in de lift. Vooral jonge mensen in grote steden maken er gebruik van. Die millennials hebben veel minder behoefte om een auto te bezitten. Zij delen het gebruik liever en maken gebruik van realtime verkeers- en navigatieapps om hun route uit te stippelen. Milieu speelt bij hun overwegingen vaak net zo’n belangrijke rol als de kosten en het gemak.

Door die evolutie krijgt de auto op termijn een kleinere rol toebedeeld en zal hij steeds vaker het voor- en natransport van een openbaar-vervoertraject verzorgen.

Voorwaarden voor autodelen

Om autodelen echt te laten boomen, zijn nog enkele evoluties nodig. Onder meer op het vlak van gebruiksgemak: de reiziger moet op elk moment een auto kunnen reserveren en keuze hebben tussen verschillende types. Idealiter moet de deelauto ook niet naar het afhaalpunt worden teruggebracht, maar kan hij bijvoorbeeld op een stationsparking worden achtergelaten. Om zo’n aanpak mogelijk te maken, is een schaalvergroting nodig: hoe meer mensen aan autodelen doen, hoe meer auto’s er beschikbaar zijn en hoe goedkoper het systeem wordt. Op korte termijn zijn daarom vooral communicatie en promotie cruciaal. Zodra een bepaalde minimumgroep van gebruikers bereikt is, kan de verdere opmars snel gaan.

Wat betekent autodelen voor de leasemarkt?

Een groeiend aantal consumenten ziet het delen van auto’s en het gebruik van digitale platformen voor autodeeldiensten als een volwaardig alternatief voor de eigen auto, blijkt uit het zeventiende Cars Online-rapport van Capgemini. Dat veranderende consumentengedrag zal op termijn ongetwijfeld gevolgen hebben voor leasemaatschappijen. Vanuit hun ervaring en netwerk zijn ze uitstekend geplaatst om deelautoconcepten uit te bouwen. Steeds meer leasemaatschappijen springen op de kar en starten nu al met het aanbieden van autodeeldiensten.

Ook Athlon stelt sinds kort deelauto’s ter beschikking op industrieterreinen of in steden: Car2Use. Het inplannen, boeken en openen van de Car2Use-auto gaat eenvoudig online. Met Car2Use richt Athlon zich niet enkel tot grote bedrijven, en ook niet alleen tot de eigen klanten. De service is ook interessant voor kmo’s waarvan de werknemers geen eigen wagen ter beschikking hebben. Voorwaarde is wel dat ze ergens gelegen zijn waar ze de wagen kunnen delen met andere bedrijven, zoals op een industrieterrein.

Privé- versus bedrijfswagen

Leasing was lange tijd het exclusieve domein van bedrijfswagens. Die auto’s waren strikt persoonsgebonden en mochten vaak niet worden uitgeleend. Maar de jongste jaren zit ook privéleasing sterk in de lift, als alternatief voor een nieuwe of tweedehands auto. Nu de overheid hamert op multimodaal vervoer, bieden werkgevers hun werknemers vaker een mobiliteitsbudget aan, met onder meer de mogelijkheid om privé een auto te leasen. Werknemers zijn zo vrijer om hun mobiliteit te bepalen en werkgevers sparen kosten uit. Door die evolutie stijgt het aantal privéleasewagens, wat op zijn beurt de mogelijkheid voor autodelen vergroot. Op die manier sluiten leasing en autodelen elkaar niet uit, maar kunnen ze elkaar net versterken.

Terug naar nieuwsoverzicht