Persbericht

Multitechnische dienstverlener SPIE Belgium leaset eerste Mercedes eVito in België

by Athlon Belgium
Brussel – Mobiliteitsspecialist Athlon Belgium heeft voor het eerst een Mercedes eVito afgeleverd als leasewagen. De elektrische bestelwagen krijgt een prominente plaats in de stadsverplaatsingen van multitechbedrijf SPIE Belgium: “We evolueren bewust naar een meer duurzame mobiliteit.”

SPIE Belgium levert multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie. SPIE is als installateur tevens zelf een belangrijke speler in de markt van het elektrisch laden van voertuigen. Samen met leasingbedrijf Athlon wil SPIE de transitie naar elektrische lease- en bedrijfswagens stimuleren.

“De Mercedes eVito is voor ons de ideale partner om het drukke stadsverkeer te doorkruisen”, zeggen Paul Van hove, purchase manager, en Marc De Man, fleet manager bij SPIE Belgium. “Een deel van onze 1.850 werknemers legt zelden heel lange afstanden af. Verspreid over België en Luxemburg beschikken we over zeventien vestigingen en 1.150 bedrijfswagens, waarvan de helft bestelwagens. Onze dienstverlening steunt op nabijheid en flexibiliteit. Duurzame elektrische bestelwagens passen perfect in die visie en in onze strategie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kozen voor de Mercedes eVito omwille van de kwaliteit en de continuïteit binnen ons wagenpark. Op termijn willen we onze vloot verder vergroenen met een diversiteit aan elektrische wagens, hybrides en wagens op CNG, aangepast aan specifieke gebruikersprofielen. ”

De perfecte match

De Mercedes eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize segment, met een nuttig laadvermogen van 1.000kg en een laadvolume van 6m³. Het batterijpakket van de Duitse pionier heeft een capaciteit van 41 kWh en kan daarmee een actieradius van 150 kilometer verzekeren. De eVito is dus niet bedoeld voor lange ritten op de snelweg, maar in druk stadsverkeer voelt hij zich als een vis in het water. “Het profiel van dit voertuig sluit perfect aan bij het gebruik dat SPIE ervoor voorzien heeft: korte afstanden in het stadscentrum voor de Business Unit Infrastructure, actief in projecten voor transportinfrastructuur en Smart-city.”, zegt Steve Somers, Van Specialist bij Athlon.

Athlon is sinds 2008 actief op het gebied van elektrisch vervoer. Via het E-Mobility-programma biedt het leasingbedrijf een waaier aan elektrische mobiliteitsoplossingen aan, van elektrische wagens tot e-bikes en motoren.

Over Athlon

Athlon is een van de toonaangevende dienstverleners op het vlak van voertuigleasing en wagenparkbeheer in Europa. In België zet het bedrijf zo’n 52.500 wagens op de baan, in Luxemburg 2.300. Daarmee is het een van de grootste spelers op de Belgische en Luxemburgse leasingmarkt. Al meer dan honderd jaar ontwikkelt Athlon vernieuwende, duurzame en kostenefficiënte mobiliteitsoplossingen. Dankzij Athlon kunnen mensen zich probleemloos verplaatsen doordat ze kunnen rekenen op geïntegreerde en duurzame wagenpark- en mobiliteitsoplossingen. Athlon verlegt voortdurend grenzen en maakt zo de weg vrij voor de klanten, die graag onderweg zijn.

Meer informatie op www.athlon.com.

Terug naar persberichten overzicht