Tomasz Hajto inauguruje współpracę z Athlon Car Lease Polska

Tomasz Hajto skończył karierę profesjonalnego piłkarza już kilka lat temu.
Wciąż jednak jest o nim głośno w świecie sportu. Tryumfuje, jako komentator sportowy i piłkarski ekspert.
Kim jest Tomasz Hajto? Gdzie grał? I dlaczego zdecydował się na współpracę z Athlon Car Lease Polska?

Kariera piłkarska, trenerska, komentator sportowy

Słynął z dalekich wyrzutów z autu, precyzyjnych długich podań oraz groźnych strzałów z dystansu. Z drużyną biało-czerwonych wystąpił na Mistrzostwach Świata 2002 w Korei i Japonii. W reprezentacji Polski wystąpił w 62 meczach i strzelił 6 goli. Grał w Anglii i Niemczech, gdzie dwukrotnie sięgnął po Puchar Niemiec, zdobył wicemistrzostwo Niemiec oraz tytuł najlepszego piłkarza Schalke w Lidze Mistrzów.  Jako trener pracował w Jagiellonii Białystok i GKS Tychy. Wcześniej pełnił funkcję grającego trenera LUKS Gomunice. Obecnie należy do Klubu Wybitnego Reprezentanta PZPN i jest jednym najbardziej rozpoznawalnych komentatorów sportowych.

Mobilność teraz i w przyszłości

Łączenie sportu z biznesem, społeczna odpowiedzialność i partnerstwo to aspekty, które stały się podstawą współpracy. Jesteśmy w ciągłym ruchu, a od tego, w jaki sposób, jak szybko i sprawnie potrafimy się przemieszczać, zależy nasz sukces i efektywność. Codzienna trasa do studia, spontaniczna przejażdżka, czy wyjazd z przyjaciółmi… Mobilność to nasza codzienność, a w ruchu drogowym wszyscy bierzemy udział. Chcemy i musimy być mobilni. Dzięki innowacjom, odwadze i kreatywności mobilność nabiera dodatkowych znaczeń. Jesteśmy w stanie zredukować emisję CO2, lepiej radzić sobie z korkami i ograniczać koszty. „Do współpracy wybrałem sprawdzonego partnera rozwiązań mobilnych w biznesie, to kompleksowa i szybko rozwijająca się alternatywa dla tradycyjnego leasingu samochodów” – relacjonuje Tomasz Hajto, który w Athlon Car Lease Polska sfinansował samochód Mercedes-Benz GLA 180, towarzyszący mu w codziennych podróżach biznesowych. Merceds-Benz GLA to model stworzony dla wszystkich, którzy od czasu do czasu wyruszają w nieznane. Teraz można omijać korki drogowe dzięki opcjonalnej nawigacji w czasie rzeczywistym i korzystać ze znacznej pomocy nowoczesnych systemów wspomagania. Nowy GLA nie pasuje do żadnej szuflady, lecz jest doskonale dopasowany do życia swego użytkownika.

O Athlon Car Lease

Athlon Car Lease jest międzynarodowym dostawcą rozwiązań full service leasing, posiadający oddziały, lub partnerów strategicznych w ponad 20 europejskich państwach, zarządzając flotą ponad 250 000 pojazdów. Athlon w swojej ofercie finansuje samochody osobowe i dostawcze wszystkich marek dostępnych na rynku. W 2017 roku Athlon Car Lease Polska zwiększył ponad dwukrotnie liczbę zamówień nowych samochodów w stosunku do roku poprzedniego. „W czasach konkurencyjności cenowej, Athlon stawia na rozwój nowych kanałów sprzedaży i kompleksową jakość obsługi Klienta, co potwierdziły wyniki badań satysfakcji Klientów” – komentuje Marta Jędrach, Sales Team Leader Athlon Car Lease Polska.