MyAthlon

Mobiliteit voor jouw bedrijf en je medewerkers

Wil je het hele wagenpark van je onderneming optimaal managen? 

Beheer je bedrijfsmobiliteit en trek de beste werknemers aan.

Women in leasecar getting instructions

  Behoud je focus

  Als ondernemer steek je liefst al je tijd en energie in je bedrijf. Je hebt dus geen tijd om te verdwalen in de complexe mobiliteitsoplossingen voor je (toekomstige) bedrijfswagens. Daarom bieden we jou dit overzicht van relevante artikels over leasing, fiscaliteit, budget en car policy voor je medewerkers. Lees wat voor jou interessant is en laat je gerust gidsen door onze experten. Zo ben je meteen mee, hou je je kosten laag en trek je de beste mensen aan met flexibele oplossingen.

  Ontdek alle artikels online. We sorteren ze hier per onderwerp

  Liever een praktisch en beknopt overzicht?

  Vul je gegevens in en ontvang ons gratis e-book in handig printformaat in je mailbox.

  Antwoorden op leasing-vragen

  man geeft autosleutel aan op autoweg

  Kies je beter operationele leasing of financiële leasing?

  Wie eraan denkt om een bedrijfswagen te leasen, vergelijkt best de voor- en de nadelen van de bestaande formules. Zo financier je bij financiële leasing enkel de huur van de bedrijfswagen voor een bepaalde periode. Je schrijft je voertuig af in je eigen boekhouding. Vervolgens kies je de optionele diensten in je leasepakket. Bij operationele leasing (de populairste formule) ga je voor een ‘all-in’ huuroplossing. Athlon helpt je alvast op weg.

   

  Lees meer
  Man and woman in front of laptop

  Hoe kies je de juiste leasingpartner voor je bedrijf?

  Leasen is veruit de populairste financieringsvorm bij Belgische kmo’s. Maar er zijn veel spelers op de leasingmarkt. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk om een partner te kiezen die beantwoordt aan de mobiliteitsbehoeften van je bedrijf. In dit artikel geven we jou alvast enkele tips die je daarbij helpen.

  Lees meer
  handen schudden

  Waarop moet je letten voor je een leasecontract tekent?

  Sta je op het punt voor het eerst een bedrijfswagen te leasen? Neem dan even de tijd om het leasecontract grondig na te lezen voor je het ondertekent. Wat zijn de elementen waarop je best let? Deze handige checklist zorgt ervoor dat je niets belangrijks over het hoofd ziet.

  Lees meer
  autofiscaliteit

  Je wagenpark laten beheren door een leasingmaatschappij?

  Zelf een wagenpark beheren is geen sinecure. Overeenkomsten onderhandelen, prijsafspraken maken en servicedeals sluiten: het verslindt allemaal kostbare tijd. Daarnaast ben je misschien ook verantwoordelijk voor de interne rapportage van de maandelijkse leasekosten, de koppeling aan het salaris van de werknemers, enzovoort. Zeker als je moet samenwerken met meerdere leasepartijen lijk je wel een in-house klantenservice te worden voor collega’s die met een bedrijfswagen rijden. Maar het hoeft zo niet te zijn...

  Lees meer

  De juiste aandrijving kiezen

  Diesels Als Bedrijfswagens

  Een diesel als bedrijfswagen: nog zinvol?

  We krijgen bij Athlon vaak de vraag of diesels nog een verstandige keuze zijn als bedrijfswagen. Enerzijds bieden ze lagere gebruikskosten voor veel rijders, anderzijds worden er vraagtekens geplaatst bij de uitstoot en de toekomstige fiscale regels. We wegen de voor- en de nadelen van diesel tegen elkaar af.

  Lees meer
  groen mobiliteitsbeleid

  De 4 belangrijkste voordelen van een zuinige bedrijfswagen

  Een leasingwagen is voor werkgevers en werknemers nog steeds een fiscaal interessante component van het verloningspakket. Dat geldt des te meer als het wagenpark samengesteld wordt uit zuinige of milieuvriendelijke voertuigen. De vier voornaamste voordelen van ‘groene’ bedrijfsauto’s op een rijtje.

  Lees meer
  Elektrische bedrijfswagens

  Elektrische auto leasen: een goed idee?

  Leasen en (deels) elektrisch rijden gaan hand in hand. Je leasepartner doet immers veel meer dan gewoon de elektrische of plug-inhybride bedrijfsauto ter beschikking stellen. Advies en begeleiding zijn Athlon's handelsmerk!

  Lees meer
  Elektrische laadpalen op je bedrijfsparking:

  Laadpalen op je bedrijfsparking: waarmee rekening houden?

  Overweeg je om een of meer laadpalen te installeren op het parkeerterrein van je bedrijf? Dat vraagt de nodige voorbereiding, zeker als je future-proof wil zijn. Gelukkig kun je rekenen op het advies en de begeleiding van Athlon.

  Lees meer

  Hoe kan je je kosten optimaliseren?

  vrouw op achterbank auto met laptop op schoot

  Leasing van een bedrijfswagen - hoeveel kost het?

  Je werknemers een auto ter beschikking stellen kost je meer dan enkel de financiering of leasing. Maar hoeveel dan precies en hoe kun je die kosten onder controle houden?

  Lees meer
  Hoe maak je een budget op voor autoleasing?

  Hoe maak je een budget op voor autoleasing?

  Wie een wagenpark wil samenstellen, heeft heel wat werk voor de boeg. Het is belangrijk om eerst de zaken intern op een rijtje te hebben. Welke oefening moet je maken om te bepalen wie recht heeft op een bedrijfswagen? Wat is de leasingformule die eraan vasthangt? En hoe match je de juiste leasingpartner met de mobiliteitsnoden en verwachtingen van jouw bedrijf?

  Lees meer
  Hoe beïnvloedt het aantal kilometers jouw leasecontract?

  Hoe beïnvloedt het aantal kilometers jouw leasecontract?

  Het aantal kilometers dat een werknemer aflegt met zijn bedrijfswagen bepaalt mee de maandelijkse leasekosten. Hier ontdek je hoe belangrijk een correcte inschatting is. We maken daarbij een onderscheid tussen budgetkilometers en werkelijke kilometers.

  Lees meer
  Woman On Mobile Phone With Tesla Car

  Welke fiscale regels gelden voor jouw volgende (e)-leasewagen?

  Waarom jouw volgende wagen best elektrisch zou zijn? Indien je nu overweegt om een nieuwe wagen te leasen voor jouw eenmanszaak of vennootschap, dan hou je best rekening met de regelgeving rond de fiscale aftrek van autokosten. De CO₂-uitstoot van het voertuig is hierbij cruciaal, met een duidelijke voorsprong voor elektrische motoren. Informeer je goed bij je aankoop.

  Lees meer
  Athlon Blog Bewuste Chauffeurs

  Hoe bewuster de chauffeur, hoe zuiniger de wagen

  Overweeg je om een geleasede bedrijfswagen in het verloningspakket van jouw werknemers op te nemen? Maak de bestuurders ervan bewust dat een zuinige rijstijl en wat verantwoordelijkheidszin het brandstofverbruik aanzienlijk doen dalen. Zo voorkom je dat jij je als werkgever blauw betaalt aan brandstof. Bij plug-inhybrides doet ook de laaddiscipline een stevige duit in het zakje.

  Lees meer
  Hoe pak je verborgen energieverslinders in je bedrijfswagens aan?

  Hoe pak je verborgen energieverslinders in je bedrijfswagens aan?

  Iedereen heeft de mond vol over energiezuinige wagens. Maar na meer dan een eeuw technologische vooruitgang verkwist zelfs de meest geavanceerde wagen nog 80% van de energie die vervat zit in de brandstof. Waaraan dat ligt en hoe je dat percentage ook bij de chauffeurs van jouw bedrijfswagens kunt laten dalen, doen we in dit artikel uit de doeken.

  Lees meer
  mobiliteit

  3 manieren om kosten te besparen zonder aan mobiliteit in te boeten

  Voor veel bedrijven staat kostencontrole vandaag bovenaan het prioriteitenlijstje. Ook aan de fleetmanager worden inspanningen gevraagd, maar gelukkig zijn er manieren om de vlootkosten te reduceren zonder aan de mobiliteit of de werknemerstevredenheid te raken. Wel integendeel.

  Lees meer
  man zet peuter in kinderstoel op achterbank auto

  Wat is het voordeel van alle aard voor bedrijfswagens?

  Wanneer een werknemer een bedrijfswagen ook voor privédoeleinden mag gebruiken, dan wordt dit als een voordeel van alle aard (VAA) beschouwd. Maar hoe wordt dit voordeel bepaald en wat kost het aan de werkgever en de werknemer? We doen het voor jou uit de doeken.

  Lees meer

  Het uitbouwen van een car policy met je medewerkers

  Hoe maak je een budget op voor autoleasing?

  8 tips voor een doordachte carpolicy

  Wie een wagenpark uitbouwt voor zijn bedrijf, legt best de regels voor het gebruik van de auto’s vast in een carpolicy. Zo’n document helpt ondernemingen om duidelijke afspraken te maken met hun werknemers.

  Lees meer
  Mag iedereen zomaar een bedrijfswagen besturen?

  Mag iedereen zomaar een bedrijfswagen besturen?

  Als werkgever bepaal je zelf wie er naast je werknemer zelf nog met je bedrijfswagens mag rijden. Alles begint bij een duidelijke carpolicy. Dit is waar je moet op letten.

  Lees meer
  Werknemers-en-hun-bedrijfswagen-de-7-hoofdzonden

  Werknemers en hun bedrijfswagen: de 7 hoofdzonden

  Wie met een bedrijfswagen rijdt, draagt daar meestal goed zorg voor. Toch durven sommige bestuurders wel eens buiten de lijntjes kleuren. Athlon zet de 7 hoofdzonden op een rijtje.

  Lees meer

  Ook voor je bestelwagens

  Bestelwagen leasen

  Bestelwagen leasen: hoe kies je de beste?

  Bij Athlon zijn jouw bestelwagens in goede handen. We vertalen jouw specifieke noden naar een voertuig én leasecontract op maat van jouw bedrijf. Maar waar let je best zelf nog op bij het kiezen van een bestelwagen?

  Lees meer
  Bestelwagens

  Bestelwagens: alles over premies, aftrekbaarheid en investeringsaftrek

  Het Brussels Gewest trekt premies uit voor kmo’s en zelfstandigen die hun oude lichte vrachtvoertuig inruilen. Op federaal niveau kunnen bedrijven genieten van een verhoogde investeringsaftrek. Maar moeten bestelwagens vanaf 2026 ook emissievrij zijn?

  Lees meer

  Samen de beste keuze voor jou en je bedrijf bekijken?

  Als ondernemer steek je liefst al je tijd en energie in je zaak. Kies daarom voor Athlon als dé specialist om je helemaal te ontzorgen. We bieden je een heldere, praktische en betaalbare totaaloplossing voor je mobiliteit en reiken betaalbare opties aan om voor een aantrekkelijk salarispakket..

  Contacteer ons
  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Getting you there

  Ook deze artikels kunnen je helpen

  5 stappen naar een mobiliteitsbudget

  Het mobiliteitsbudget voor kmo’s: een serieuze troef

  Werknemers van een kmo kunnen onder bepaalde voorwaarden hun huidige bedrijfsauto inruilen voor een mobiliteitsbudget. Dat bestaat uit drie pijlers: een ecologische auto, ‘zachte mobiliteit’ en het eventuele saldo. Kmo’s die het mobiliteitsbudget aanbieden, kunnen op die manier talent aantrekken en behouden.

  Lees meer
  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel

  Salarispakket? Deze extralegale voordelen maken je aantrekkelijk als kmo.

  Hoe trek je als kmo de beste werknemers aan zonder je loonkosten de pan te laten uit swingen? Simpel: door de arbeidsvoorwaarden af stemmen op de verwachtingen van vandaag en daarbij maximaal gebruik te maken van de fiscale voordelen. Een overzicht.

  Lees meer
  Elektrisch rijden

  eMobility: ben je klaar voor de transitie?

  Een gunstige fiscaliteit, toegenomen prestaties, voordelig voor het milieu: elektrisch rijden heeft de wind in de zeilen. Dit is hét moment om je vloot te elektrificeren. In onze whitepaper lees je waarom dat zo is en hoe je het aanpakt.

  Lees meer