Terug naar overzicht

Flexibele en duurzame mobiliteit: is jouw policy nog actueel?

Gedeeltelijk thuiswerken is vandaag de norm. Bovendien willen steeds meer werknemers bewuste keuzes maken rond hun mobiliteit. Wil je als werkgever aantrekkelijk blijven, dan moet je mobiliteit veel breder zien dan de bedrijfswagen alleen.

Man On Bicycle

    De werknemers van morgen, die wonen in en rond de stad, maar misschien ook vaker weer wat landelijker. 2020 heeft immers de balans helemaal richting thuiswerk verschoven. Home office is vandaag volledig ingeburgerd. Veel bedrijven hebben de intentie om hun personeel maximaal drie dagen per week naar het werk te laten komen – niet voorlopig, maar allicht als nieuwe norm.

    Dat betekent dat de mobiliteitsbehoeften van de werknemers grondig veranderen. Wie niet meer dagelijks naar de grote stad moet, heeft misschien ook minder nood aan een grote bedrijfsauto. Steeds meer verplaatsingen worden met de fiets gedaan. Dat vloeit ook voort uit een wil om gezond en milieubewust te leven. Last but not least: mensen willen flexibiliteit en gemak, zodat ze zich steeds kunnen verplaatsen zoals het hen op dat moment het beste schikt

    Speel vandaag al in op de veranderende mobiliteitsbehoeften van morgen en blijf de beste mensen aantrekken.

    Download onze Whitepaper  "Wonen en werken in 2030" 

    Het mobiliteitsbudget: de flexibele oplossing

    Met een leasevoertuig zijn je werknemers voor vier of vijf jaar gebonden en zijn er geen alternatieven mogelijk. Met het mobiliteitsbudget is dat wel het geval. De drie pijlers bieden iedereen de mogelijkheid om een maandbudget te spenderen aan zowel privé- als werkmobiliteit. Een milieuvriendelijke auto in combinatie met een mooie e-bike via Athlon BikeLease? Of zelfs geen vaste bedrijfswagen meer, maar een huur- of deelauto wanneer je die nodig hebt via Athlon Flex, gecombineerd met het openbaar vervoer? De opties zijn legio en de oplossingen van Athlon maken het je als onderneming een stuk gemakkelijker.

    Het mobiliteitsbudget biedt overigens nog een grote opportuniteit. Het geeft werkgevers de kans om hun wagenpark te vergroenen – en dat op een kostenneutrale manier. De mobiliteit onder de tweede pijler – de ‘zachte’ mobiliteit’ – is immers vrijgesteld van belastingen. Kortom, het mobiliteitsbudget is een must voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal stellen en Employer of Choice willen blijven.

    Interesse in het mobiliteitsbudget, maar weet je niet hoe je dit invoert in je organisatie? We gidsen je graag naar de mobiliteit van morgen.

    Ontdek Athlon MobilityBudget